använda en medicinsk telefonsvarare

När du försöker bygga din läkare praktiken, finns det flera saker som kan sakta ner dig, och du kanske aldrig har ansett dem innan. Till exempel, hur kan du vara säker på att dina patienter får den vård de behöver när kontoret är stängt på kvällen? När dina patienter inte kan nå dig om råd eller hjälp om mediciner och symptom, kan de blir rädda och missnöjda. Om du inte hittar sätt att ta hand om dessa patienter utan att förlora din egen viktig personlig tid, kan du förlora din praktik innan du någonsin få det från marken.

Lyckligtvis finns det möjlighet för en medicinsk telefonsvarare, och det kan vara precis vad du letar efter. Föreställ dig att du kunde gå hem på natten och tillbringa tid med din familj medan ett helt team av vårdpersonal fält samtal från patienter. Dessa läkare är alla sjuksköterskor och Techs med den utbildning som krävs för att avstå medicinsk rådgivning och skickar patienter till akutmottagningen i svåra situationer. Om dina patienter har en reaktion på medicinering eller upplever symptom som lämnar dem oroliga, kan du vara säker på att de kommer att få de råd de behöver från din medicinsk telefonsvarare. Istället för att sätta in samtal från din middagsbordet, kan du kolla upp dem nästa dag på kontoret.

Naturligtvis kan du försöka att lägga till personal och hantera dessa samtal på egen hand utan hjälp av en medicinsk telefonsvarare. Det skulle innebära löner, förmåner, och schemaläggning, vilket förmodligen skulle ta upp en stor del av din tid – den tid du kan tillbringa avkopplande med din familj. Hellre än att oroa sig för dessa frågor, kan du kontrakt helt enkelt med en medicinsk telefonsvarare och få allt tas om hand för dig. I slutändan är det mycket billigare och orsakar mycket mindre stress.

Den enda andra sak du skulle behöva oroa sig för är sekretessen för dina patienter. Med en vanlig call center, skulle detta vara en giltig oro. Med ett medicinskt call center, men du kan vara säker på att hela personalen har utbildats i HIPAA lagar, och det betyder att dina patienter aldrig kommer att behöva oroa sig för den personliga integriteten i deras uppgifter. Med inget annat att tänka på eller oroa sig, är det dags att hitta ett stort medicinskt callcenter och komma igång direkt. Dina patienter kommer att märka, och de kommer att vara tacksam att du bryr dig tillräckligt för att ge dem levande tjänsten.