använda ett callcenter för att ta upp beställningar för ditt företag

Med dessa föränderliga ekonomiska tider, är det viktigt att ligga steget före kurvan med vår förmåga till anpassning och förändring för att passa våra skiftande prioriteringar och mål. En outsourca callcenter tjänsten kan fungera som en universell lösning.

Det är vår övertygelse att när vi ser uppsägningar från alla sektorer, är företagare försöker också att stanna kvar i ett “business as usual” tillstånd av verksamheten. Mycket av tiden detta kan vara svårt att uppnå när kundansvariga, säljare likadana är inte längre på företaget för att prata med kunderna.

Vi kommer att vara den första att erkänna att uppsägningar är olyckligt, och kan ibland fungera som en falsk ekonomi, och säkerligen inte skulle främja uppsägningar som en bra idé. Vilket är det som gör den här bloggen känsliga att skriva och jag kan tänka mig … att läsa.

Vår roll som en outsourcad callcenter tjänsten kan dramatiskt bidra till att minska effekterna av förändring, där företaget neddragningar har varit nödvändigt. Vi kan också hjälpa till avsevärt med balansen av ångest med övrig personal och företagare. Nedskärningar inte lika ökad arbetsbelastning för kvarvarande personal och den interna stöd av kollegor är fortfarande närvarande med en outsourca callcenter.

Symmetri erbjuder en fullständig service, som betyder från enkla telefonsvarare vi är professionella, svarar vi dina samtal i dig företagsnamn. Vi kan sätta samtal genom att enskilda medlemmar av din personal som om vi satt på din mottagning. Vi kan ta meddelanden, fax, e-post eller textmeddelande dem till dina anställda.

Viktigast vår ordning tar anläggningar är världsklass, vare sig det produktsupport, teknisk support, pre order stöd vi är den perfekta lösningen. Vi har interna ordersystem kan magasinering 10.000 produkter och interagera med de flesta krav filen utdata. Kreditkort betalningar kan tas, och pengarna skickas direkt till ditt bankkonto via Protx.

Om du har varit tvungen att göra drastiska förändringar för att fortsätta sin verksamhet, ring oss. 0800 652 2231. Vi passar varje budget, är alla våra samtal hanteras från med Storbritannien. En outsourca callcenter kan hjälpa dig genom dessa tuffa tider.