är dålig kundservice döda ditt företag

Det är dags att slå det gamla dåliga trumman kundservice igen. Jag vet, jag är trött på att slå på trumman, också, men så länge dålig kundservice grasserar igenom så många företag jag känner att det är min entreprenöriella plikt att ta med den till din uppmärksamhet. Så greppa en bänk och förbereda sig för att lyssna till predikan jag har predikat innan: dålig kundservice är bane av verksamheten. Om den Allsmäktige slog ner varje företag som avstår dålig kundservice, skulle världen vara en mycket vänligare, om än mycket glesare plats. Tänk dig en värld utan gallerior och snabbmat lederna … skulle det verkligen vara så illa?

Vad förbryllar mig mest är om dålig kundservice är en sådan dödsstöten för verksamheten, varför så många företag gör det möjligt att gå på? Inte de läser min spalt, för Pete skull? Jag tror att problemet är att de flesta dålig kundservice kunde dela ut (eller åtminstone tolereras) med företagare och chefer som har upphört bry sig om vad deras kunder tycker. När du slutar bry sig om vad dina kunder tycker att det är dags att stänga dörrarna. Går att hitta en dag jobb. Du kommer att göra någon en underbart missnöjd anställd.

Min senaste liknelsen om usel kundservice faktiskt upplevs av min bättre hälft när du försöker köpa min dotter ett par basketskor. Jag kommer inte att nämna namnet på den sportaffär butikskedja där dålig kundservice ägde rum, men jag kommer att säga att dess namn liknar ljudet en groda med hicka kan göra.

Som min fru väntade på att någon skulle assit stod de fyra eller fem tonåringar som hade åtalats för bemanning i butiken i en klump i kassan fnittra och flirta med varandra som om de var på balen istället för på jobbet.

När min fru påpekade detta faktum, en av de anställda, en fräck lass av 16 eller så, satte händerna på höfterna och sa, “Hur rude!” Hanarna i gruppen reagerade inte alls. De var alltför upptagen argumentera om vem som kunde ta en paus så att de kunde jaga andra fräcka lasses om köpcentret.

Onödigt att säga min underbara brud, som har förmågan att ingjuta skräck i hjärtat på även de mest värdelösa anställda, lämnade skock fnittrande tonåring idioter står med munnen öppen i misstro. Hur vågar en kund berätta för dem att göra det med ett par basketskor?

Så mycket som jag beklaga dålig kundservice Jag firar bra kundservice. Det borde applåderas och tobaksbolag sa bra kundservice bör belönas för att faktiskt leverera tillfredsställelse till kunden, utöver call of duty.

Så låt mig berätta historien om min nya hjälte, Ken. Jag kommer inte att tala om namnet på det lager där Ken fungerar, men låt oss bara säga att de började sälja radioapparater i en hydda någonstans länge, länge sedan.

Jag träffade först Ken när jag gick in i butiken för att köpa ett mixerbord för mitt företag som registrerar ljudprodukter för webben. I ett nötskal, ansluter du mikrofoner till mixerbord sedan ansluta den till datorn och du kan spela in ljud direkt till digitalt format. Helt ovidkommande för denna artikel, men jag ville inte att du tänker att jag köper inte manly köksredskap.

När jag fick blandaren installeras det inte fungerade. Så jag inramad det och leds tillbaka till butiken för att lämna tillbaka den. När jag berättade Ken mitt problem han inte bara grymta och ge mig mina pengar tillbaka som så många dåliga kundservice reps skulle göra. Istället frågade han, “Har du något emot om jag prova det?”

“Ta för dig,” var mitt svar, säker på att om jag inte kunde få det att fungera, inte heller kunde Ken. Ken tog mixern ur lådan och gick om att haka upp till en av datorerna på displayen. Han började dra strömsladdar och kablar utanför displayställ och rippa dem öppna och ansluta dem i. Han slet öppna en ny mikrofon och en adapter och höll på tills han hade mixern ansluten och fungerar. Ja, sa jag arbetar. Det visar sig mixern var bra. Jag hade bara fel nätadapter.

Ken kunde bara gett mig mina pengar tillbaka och har gjort med mig. Istället tillbringade han 15 minuter och öppnade ett antal andra paket som jag inte var skyldig att köpa bara för att hjälpa mig att få saken att fungera.

Jag blev så imponerad att jag inte bara höll mixerbord, köpte jag också en annan $ 50 värde av produkter. Och nästa gång jag behöver något elektroniskt gissa var jag ska köpa den? Även om det kostar dubbelt så mycket, jag köper det från Ken.

Nu här är den moraliska av historien: om du är en företagare som har en skock tonåringar som ansvarar för kundservice i din butik du skulle vara bättre att ersätta dem med vilda apor.

Åtminstone apor kan tränas.