är din eBilling strategi fokuserade verkligen på-kundupplevelsen-

Jag lyckades nyligen att rubba ett stort, välrenommerat företag genom att inte svara på deras eBilling RFP, på särskild begäran från deras vice VD för Striata att delta. Vårt beslut att avböja tog verkligen dem med överraskning. Men baserat på våra 11 års erfarenhet som en eBilling specialist, anser vi detta företag i grunden inte går ner rätt strategisk väg. Medan Striata har haft en stor framgång att övertyga företagen att bredda sitt tänkande på eBilling, många RFP s är alldeles för långt bort “strategi” att vi skulle förespråka för sin kundbas.

De flesta inköpsavdelningar uppgift att skapa en eBilling RFP är i en mycket tuff plats eftersom marknaden information om framgångsrika EBPP lösningar är begränsat och adoption resultat är i bästa fall mediokra. Som sådan, majoriteten av RFP begäran en grundlig analys av hur man bygger en eBilling webbplats. Jag säger inte att portalen modellen är helt fel väg. Men i vår erfarenhet, om detta är den ENDA eBilling alternativ du erbjuder dina kunder – även med omfattande marknadsföring – du är osannolikt att uppnå en kritisk massa. Utan en kritisk massa, är alla rika funktioner som din föreslagna lösning kommer att erbjuda spillo.

Vad de flesta företag inte förstår är att eBilling handlar inte om system och teknik så mycket som det handlar om att ge en kundvänlig ersättning för papper kommunikation. Striata har en växande bas av mer än 250 kunder uppnår exponentiellt högre antagande framgång än genomsnittet i branschen. Varför? Det är vår förmåga att generera betydande stormfloden inom kundens kundbas genom att ge dem en intuitiv kundupplevelse, snarare än att upprepa samma misstag som alla andra eBilling portal projektet. Många av våra kunder provat globalt portalen modellen först (och misslyckades) innan värva Striata hjälp. De som valde Striata uppnått en snabb ROI, tillsammans med betydande pågående besparingar, dramatiskt minskade cykler betalning (DSO) och förbättrad kundupplevelse.

eBilling framgång mäts genom adoption och resulterande besparingar, inte av funktioner och erbjuds funktionalitet. De flesta av dina kunder alltid kommer att ta minsta motståndets väg. De vill inte ha en komplicerad inskrivning, log-in och sökprocess för att “komma åt” sin räkning. Som bara inte utgör en lämplig ersättare för papperskopia. För att uppnå maximal kund antagande, har du att göra deras liv enklare när det gäller visning och betala räkningen.

En annan viktig framgångsfaktor är att arbeta med en eBilling specialist med en meritlista (som Striata) att utveckla en tydlig kundfokuserad adoption strategi som är specifikt anpassad till din målgrupp.

Som en organisation är det viktigt att du börjar tänka som en “kund” och anta en kundvänlig strategi och erfarenhet som driver rätt papperslösa beteende.