arbeta på din köpare lista

För varje Partihandel Investor, är deras köpare lista livsnerven i verksamheten. Utan en rejäl lista du kan vara på väg mot trubbel. Institutionella investerare har inte lyxen att placera sina fastigheter i front på tusentals människor genom MLS-systemet som en fastighetsmäklare skulle göra för ett typiskt hus säljare, på grund av detta måste man alltid, och jag menar alltid arbeta på sin köpare listan.

Här är några saker som hjälper dig när du arbetar på din köpare lista.

* Auktioner: närvara vid samtliga auktioner kan du även om du inte köper. Detta gör att du kan se vem de aktiva köparna är, och att sätta ett ansikte med ett namn. Kontrollera att du har dina visitkort med dig som innehåller dina kontaktuppgifter, passera dem ut och förklara vad det är som du gör.
* Bostadslån: du skrapa huvudet på den här. Träffa några i ditt område, ta dem till lunch och förklara för dem vad det är du gör och att du kan behöva deras tjänster. Under samtalet frågar dem om de arbetar med alla investerare, så se om de skulle ge namn och nummer för de individer.
* Titel Företag: vid Title Company du väljer att göra dina transaktioner, frågar om de är medvetna om eventuella investerare som de kan hänvisa dig till.
* Bandit Tecken: Jag vet att du brukar höra detta en hel del, men jag har en annan spinn på detta välkända metoden …… ringa varje tecken du ser som säger “vi köper hus” och fråga dem om du kan lägga till dem till din listan.
* Uthyres: hela hyran tecken i ditt målområde tillhör någon som köper och hyr lägenheter (hyresvärdar). ringa dem och lägg dem i din lista.
* REIA Grupper: din lokala fastighetsinvesterare Association eller någon lokal Real Estate Group kan erbjuda ett bra ställe att bygga din köpare lista. dessa är aktiva människor och många av dem kan vara för upptagen för att hitta och jaga erbjudanden ….. det är där du kommer in

Det finns några metoder som jag personligen tycker är ett slöseri med tid och pengar. Det finns effektivare sätt att arbeta på din köpare lista. Dessa metoder kan fungera för dig eller kanske du bara har pengar att slösa.

* Tidningen Annonser: Jag är inte ett fan av att köra annonser i den lokala tidningen, trots att jag vet att människor som har framgång med detta jag väljer att inte göra det eftersom jag tycker och känner att avkastningen inte är lika med kostnaden.
* Fliers: flygblad är bra men inte på improduktiva platser som tvättomater. om de inte har råd med en tvättmaskin och torktumlare tror du de investerar i fastigheter?
* Direct Mail: Jag vet att jag får en hel del oenighet med detta men tänk på det, de flesta människor har börjat bygga en köpare lista inte inser hur ringt in måste du vara när du gör utskick. flesta nybörjare skulle bara göra en filt utskick till ett område eller stadsdel där de kände invånarna hade pengar och eventuellt investera i fastigheter. Just därför säger jag stanna borta för nu, men när du lär dig vilken typ av människor till mail till och hur man får den rätta listan, sedan knock yourself out.

Det är min förhoppning att detta hjälper dig i arbetet med din köpare lista. Kom ihåg, om du aldrig gör det, kommer du aldrig att veta om det fungerar.

För mer info besök Toledo Investment deals blog