återvänder objekt till en online-återförsäljare – 5 punkter att notera

Om en online-återförsäljare levererar en fast produkt, i motsats till en nedladdningsbar produkt, sedan någon gång de måste bearbeta en retur. Antalet avkastningen kommer att variera från sektor till sektor och även från produkt till produkt, men om det är möbler, underkläder, klockor, gosedjur eller något annat, någon gång en kund kommer tillbaka något de har köpt.

Det finns ett antal skäl till varför en order kan returneras, fel storlek och fel är både vanliga och giltiga skäl, liksom otaliga andra. Majoriteten av företagen kommer att behandla dessa avkastning i ett snabbt och effektivt sätt, men det finns tillfällen när detta inte är möjligt på grund av något som kunden har gjort, inte avsiktligt, men ändå orsakar en försening i behandlingen av den returnerade ordning.

Efter att ha analyserat fördröjda avkastning jag har minskat ner det till fem skäl till varför förseningar orsakade, överbelasta kunder och ibland orsakar dålig känsla mellan företaget och kunden.

1 – Bifoga dina uppgifter.
Den överlägset mest populära orsaken till förseningen (över 50%) är det inte uppta valfri ordning detaljer. Åtminstone ett ordernummer ska inkluderas med returen så för företaget att spåra dig på deras datorsystem. Ännu bättre bör du också bifoga ditt namn och adress. Helst en kopia av fakturan som medföljer är den mest användbara alternativet för alla inblandade.

2 – Vad vill du ska hända?
När du får det nya bh och trosa set och tycker att det inte passar, kan det vara mycket upprörande. Så du kastar tillbaka den i påsen, tillsammans med en kopia av fakturan och skicka tillbaka den till företaget. Men ett stort antal av förseningarna orsakas av det övertagande bolaget inte veta vad man ska göra med den avkastning du har skickat dem. Vill du ha en annan storlek, en annan färg, eller vill du helt enkelt vill ha en återbetalning? En snabb klottra på fakturan skulle räcka, men du behöver för att berätta för dem vad du vill ska hända.

3 – Vill du behöver för att få ett returnummer?
Ett växande antal återförsäljare online nu begär kunder att bekräfta avkastning innan du faktiskt lägga order i inlägget. Processen är oftast ganska enkelt. Du kontaktar dem för att säga att du är tillbaka det, de ger dig en kod som du bifogar med avkastningen och du returnera den via vilken metod du har valt. Det är alltid klokt att kolla med återförsäljaren om huruvida de kräver ett returnummer.

4 – Skicka med undertecknad för leverans.
Oavsett vilken metod du använder för att returnera din beställning, se en signatur erhålls när den levereras. Ingen leveransservice är perfekt och förpackningar göra försvinner. Mest tecknats för leverans tjänster kommer att bära försäkring av något slag, så åtminstone om det går saknad du kommer att ha viss kompensation.

5 – Skicka till rätt adress.
Det finns två aspekter på detta. För det första många företag har en separat avkastning adress, som de använder för att bearbeta alla returer. Detta är inte utformat för att fånga dig ut, är det utformat för att behandlingen av returnerade beställningar effektivare och snabbare. Skicka din beställning till huvudkontoret kommer bara innebära att de då måste skicka den till avkastning avdelningen, så att fördröja din retur. Andra numreringen av industriella enheter kan vara komplex med kontor siffror, siffror block, avdelningar och värre. Kontrollera att du återvänder till C26 och inte 26C, dessa kan leda till helt olika avdelningar och eventuellt olika företag.

Genom att följa dessa fem regler eventuell avkastning du gör bör hanteras snabbt och på ett tillfredsställande sätt som ni har gjort allt i din makt för att hjälpa det övertagande bolaget.