bestånd eller fastigheter i kris

Det är en ganska svår fråga om du är villig att investera dina pengar, skulle du köpa aktier eller skulle du köpa fastigheter. Som ekonom har jag alltid fått höra att man bör diverse hans portfolio och inte skjuta alla tillgångar i samma typ av investering. Tänk om det är en kris och du behöver inte förlita sig på vanliga lönsamma fonder som fonder och socialförsäkringar, livförsäkring, etc. De är i allmänhet hålla dina pengar, äntligen får en vinst och en ganska bra ränta och då blir ni ålder, när du får betalningar tillbaka, mycket mer än vad du har betalat. Tyvärr är det svårt att lita på dessa i tider då man aldrig vet om några av giganterna i den här branschen kan bancrupt. En sak är säker för Stocks Exchange. Det har varit det ett tag, har lidit många crisises och kommer att stå här också. Många företag skulle kunna gå, men börsen kommer ändå fortsätta sin existens, med nya lager, nya företag, etc. Det är ungefär samma sak med fastigheter. Denna verksamhet är i hundratals år, minns ingen ens hur länge och kommer alltid att finnas där. Människor kommer alltid att behöva en plats att bo och samtidigt en plats att investera.

Vilka är de stora fördelarna med aktier?

Lagren skulle kräva en mycket mindre investering. Du kan köpa Eq för företag som Apple för som 160 USD, men också få Motorola för 7 USD. Detta gör att du kan välja belopp att investera och begränsa din förlust. Vid ett bra val, bestånden är mycket mer volatil än fastigheter. Som ett exempel har AIG EQ priset gått upp 276% för bara en månad / 01.08.2009 – 30.08.2009 /. Så om du är bra på det här, eller din mäklare är bra på detta, kan du få ett riktigt bra resultat för en kort tid. Trots att om du väntar med att läsa detta i nyheterna / precis som jag gjorde / kommer trenden vara över och du kommer att gå in på tiden att alla redan säljer, så du kommer att förlora. Låt mig påminna er om att för en månad i fastigheter, kommer du inte ens slutföra försäljningen köpet, för att inte nämna en vinst på det. Detta kan bara ske om du har insiderinformation om ett stort projekt i ett mycket tidigt skede och sedan köpa något i närheten, innan någon har hört talas om detta. Sedan en natt när projektet tillkännages, kommer priset på din investering stiger extremt.

Låt oss återgå till lagren. Det är ganska lätt att göra en riktig portfölj av aktier. Du kan läsa några artiklar, forum, kontakta din mäklare och slutligen du kommer att göra det med en begränsad investering belopp. I grund och botten kommer du att köpa så mycket som du har råd. Det är inte riktigt samma sak med fastighetsmäklare. Har du råd att göra en portfölj av hus, lägenheter, kommersiella fastigheter, butiker, mark för att mångsidigt och minimera risken. Naturligtvis inte, är som din investering mycket begränsad. För att inte nämna att du kan köpa och sälja aktier och andra tillgångar med ett musklick eller ett telefonsamtal. För att köpa en fastighet måste du gå med mycket mer insatser – hitta en riktig fastighetsmäklare, få en oberoende besiktningsman, juridisk värderingsman, inteckning konsult, etc.

Låt oss se vad som händer, inbillar att man har en 100 000 euro och vill satsa.

fastigheter

Du måste hitta en bra egenskap, som lämpar sig för investeringar. Det kan antingen vara mark, är en enorm utanför planen lägenhet / som ganska riskabelt / eller ett stort hus i bästa läge. Du måste se till att bygga normer och sedan gå för kostnader:

3% / 3000 EUR / – mäklare avgifter
upp till 4% / 4000 EUR / Stämpelskatt och advokatarvoden / Detta är naturligtvis om affären går till Notarius med det verkliga priset, som överallt i världen /
sedan eventuellt kanske du behöver reparera / möblera
Så din 100 000 EUR hus kommer naturligtvis att kosta som 107 000 EUR. Och vinsten förväntas kommer antingen vara av hyra förvaltning eller en återförsälja. I första fallet som 5-7% per år, i andra fall 8-10% prishöjning per år. Detta är naturligtvis inte på en kris marknad.

Det är mer intressant om det övre exemplet är genom ett banklån:

Så du har 50 000 euro kontant och då behöver ytterligare 50 000 euro för en inteckning. Ett intresse som 8-9% i Bulgarien skulle få dig tillbaka som 80 000 EUR under 20 år, vilket på det totala priset är 60% på toppen. Det låter inte som det när du ser banken lägger på TV, men det är faktiskt när du får din inteckning kontrakt. Du kan själv räkna ut hur du kan göra en ordentlig investering genom ett banklån, och för vilken period du kommer att ha din investering lönsam. Jag kommer att berätta how.If du har hela beloppet på 100 000 euro, men ändå ta 50 000 EUR banklån. Då din 50 000 euro ska gå till börsen och du bör se till att de är mer lönsamma än din ränta på lånet. Det ska vara så här: du gör 500EUR genomsnitt av bestånden och betala 350EUR bank delbetalning för en viss period. Det är vad jag skulle göra.

I båda vi har inflytande – marginalen i lager handel och inteckning i fastigheter som skulle kunna få dig att hålla en del av dina pengar åt sidan, inte lägga all din förmögenhet rak. Men de har också sina minus, eftersom bestånden marginal skulle vara mycket negativ när dina lager faller ner. Samtidigt en dålig ekonomisk situation kan göra bankerna gör din inteckning förhållanden mycket värre och du kan göra något åt ??det.

Båda är ganska riskabelt för tillfället, men medan publika bolag får bancrupt eller lämna börsen, kommer fastigheter stanna kvar och vänta på rätt tillfälle att säljas.

Det är helt ett personligt val som alla kan make.And eftersom det är skrivet på varje bestånd mäklare webbsida: Anser inte detta som en rekommendation!