Bly vårdande tips för utgående callcenter

De utgående call center agenter har anförtrotts uppgiften att leda generation. De måste göra telemarketing samtal eller e-post för att generera leads. När du, Aore arbetar med B2B-projekt, är processen i huvudsak koncentrerat sig på e-postmarknadsföring. BPO företag skickar ut e-post till de kontakter och potentiella kunder. Denna process kallas bly vårda. Den grundläggande förutsättningen för denna process är att dina kunder är upptagen och har tio olika saker på sina tallrikar. De är antingen top-notch företagsledare eller entreprenörer. De är mer benägna att glömma de metoder för försäljning som du har gjort i det förflutna. De utgående call center agenter måste hålla maila dem att vårda ledningen. Men det finns vissa tips som du, Äôve att följa så att du gör en markering.

Den första punkten att komma ihåg är relevans. E-postmeddelanden måste utarbetas och utformade för att passa behoven hos den lead generation-kampanjer. Den kopia av e skall innehålla uppgifter om att klienter / kunder letar efter. Ingen skulle vara intresserade av e-postmeddelanden som talar om tjänster och funktioner som de har inget att göra åt. Kramp din försäljning leda generation e-post med för mycket data är också en dålig idé. Din kontakt behandlar statistik och data ändå, mer kommer från dig kommer att vara information overload. Smartare callcenter analysera statistiken och skicka sina synpunkter. När du imponera på kunderna nog, kan du alltid visa dem de begärda uppgifterna. Kärnan i telemarketing erbjuda vad kunden / kundens behov. Packa din e-post med information som har material av mottagaren, AOS intresse.

Den lead generation cykel består av olika faser. Det är början, när de riktade kunden / klienten är öppen att påverkas av de agenter call center. Då är mitt, när de gör upp sin uppfattning om inköp och det sista steget är när de har bestämt sig om att köpa. BPO företag måste skilja vilket stadium mottagaren är i innan du skickar e-postmeddelanden för bly vårda. De som befinner sig i fas I inte måste få en kopia avsedd för steg III och vice versa. Medan du, Aore komponera e-post, se till att du, Aore medveten om branscher. Studera marknaden för produkten / tjänsten som du, Aore funderar på att sälja. Callcenterföretag måste alltid vara försiktig om tävlingen. Det hjälper dem att planera före sina konkurrenter.

Den finare delen av bly vårda processen är att bestämma vilken roll och funktion av de olika aspekterna av lead generation. Du måste hålla ett öga på timings. Det finns dessa triggers att BPO företag måste vara medvetna om när vårda leads. Utnyttja tillfällen och händelser för att röra bas med dina kontakter. Din idé är att vara synlig för dina kontakter på så många sätt som möjligt. När du, Aore önska dem gott nytt år, don? T plugin i din marknadsföring! Håll önskan och ditt varumärke på plats, och en kort introduktion om ledningen är färska. Lycka till!