börja spara idag

Vill du hitta sätt att få igenom denna ekonomiska kris? Det bästa sättet att göra detta är att börja i ditt hem och titta på hur du lever. Anledningen till detta är att det hela handlar om energibesparing. Om du spendera lite tid varje dag arbetar för att skära ner på vad du använder eller stänga av det du inte är, kan du spara pengar varje månad på dina energikostnader. Och detta är inte bara för din el men för din värme och gas samt. Du kan bli förvånad över hur mycket pengar du kan spara genom att skära ned på din användning.

Brittiska hushåll spenderar £ 1,9 miljarder på belysning varje år. Några har föreslagit att vrida ett ljus på och utanför kräver en energi ökning som faktiskt är dyrare än att vända ljus ut, men med de flesta moderna glödlampor detta är inte sant. Volymen av el som slösas bort på belysningen är häpnadsväckande. Om varje brittiskt hushåll ersatte en glödlampa med en energieffektiv ena de sparade pengarna kunde betala för 75.000 räkningar hushåll bränsle varje år.

Barn i synnerhet har en vana att lämna lamporna på, så ett tips för att minska kostnaden för din faktura är att imponera på vikten av att släcka ljuset. Erbjuder en lite fickpengar för att stänga av en ljus kunde se dig spara en massa pengar (samt att du kan bli av med några av dina koppar).

En annan sak du bör göra är att tvätta dina kläder på en svalare temperatur. Tvätta dina kläder vid 30C i motsats till 40C använder 40% mindre energi samtidigt som det är generellt så bra på att städa. Det finns även pulver runt som går att tvätta i så lite som 20C eller 10C och kallare din tvätt, de billigare dina räkningar.

Med tvättmaskiner och andra stora apparater, se till att du köper en Energy Saving Recommended modell när det gäller att köpa nya apparater, och om ditt hus är välisolerat och varm, spara pengar genom att bli av din torktumlare.

Den ultimata råd är att se till att din termostat har skruvats ned. 1 grad svalare kan du spara mer än 10% av din uppvärmning räkningen, på samma sätt behöver du inte ha din varmvatten termostaten inställd för högt, om det är över 60C bör du stänga ner det och du kommer bli förvånad över hur mycket du kunde rädda.

Slutligen, om din panna är över 15 år gammal bör du tänka på att ersätta den. Den summa pengar som det kostar att få en ny panna installerad kan sparas i lite mer än ett år. Om du får en panna installerad se till att du använder ett välkänt företag som British Gas.