de många fördelarna med en levande telefonsvarare

Vi vet alla den obehagliga känslan vi känner nu en automatiserad röst börjar berätta vilka nummer att skjuta för att fortsätta efter en elektronisk telefon bana. När vi når en levande mänsklig röst vi brukar så frustrerad att vi tappar tron ??på företaget eller verksamheten som vi försöker kontakta. Detta gäller särskilt när vi inte når en verklig agent eller representant, men någon form av central aktör som skickar oss till ett annat område i den elektroniska världen.

Om du är en företagare eller oberoende professionell, kanske du vill överväga fördelarna med en levande telefonsvarare. Det är mycket viktigt att notera att dessa är inte längre bara en avlägsen receptionist anteckna meddelanden och vidarebefordra dem till dig vid ett senare tillfälle, men är i stället mycket komplexa tjänster som erbjuder allt från ordningsföljd med, utnämning inställning och evenemang registrering till full kundtjänst.

Det hela börjar med att göra en grundlig och detaljerad lista över vad du behöver från en telefonsvarare. Till exempel, vill du din vanliga telefon för att automatiskt “rulla över” in i den levande telefonsvarare helst din ordinarie personal inte är tillgänglig för att ta ett samtal? Till exempel, om alla linjer i ditt kontor råkar vara upptagen under bankdagen, vill du ha den nästa inkommande samtal för att rulla in i telefonsvarare?

Dessutom är det viktigt att tänka på om du behöver några meddelanden eller uppgifter som ska vidarebefordras direkt genom några elektroniska kanaler. Till exempel bör information från en klient skickas via e-post eller fax till huvudkontoret?

En modern telefonjour gör sådana omfattande utbud som finns för de flesta kunder. Detta innebär att många mindre företag kan skonas bekostnad av att anställa en eller två nya medarbetare, betalar dem att arbeta under “after hours” perioder och även hålla huset eller kontoret kör också. Tänk på att detta kommer att spara på totala drifts-och personalkostnader samt skatt och förmåner frågor också.

När man överväger någon telefonsvarare företag, är det emellertid viktigt att också se till att de kommer att garantera engagerad personal till ditt konto. Detta gäller särskilt om du behöver speciella telefonlinjer protokoll följde. Till exempel kommer många svara tjänster svara i telefonen med kundens firma, och sedan följer en färdigförpackad manus som är skrivet av klienten. Detta ger kunderna ett stort förtroende och tillåter företag att erbjuda dygnet runt virtuella kundservice, men kräver kunnig och välutbildad personal för att uppnå.