de tio klient feedback frågor

Som program ordförande för min SCORE * Kapitel Jag är alltid ute efter nya presentatörer att hantera gruppen. Jag frågar ofta mina affärer rådgivare att ge mig några idéer om ämnen av intresse för dem.

I augusti en medlem närmade mig med en idé. Han föreslog att bjuda in några av de klienter som rådgivarna hade arbetat med det här året till ett av våra möten för att ge oss feedback på vår rådgivning tekniker-både toppar och dalar.

Fem kunder bjöds in till vårt möte, och de ombads de första fem frågorna i denna topplista. Vi lärde oss en hel del från de svar vi fick.

Som 2005 kommer till ett slut och vi börjar 2006 kanske du är intresserad av att hitta sätt att få kunderna att ge dig feedback om de produkter och tjänster du erbjuder. Här är en lista på 10 frågor som du kan använda. Välj några som passar din situation. Det viktiga är att ställa frågan och sedan låta kunden oavbruten tid att svara. Ditt jobb är att bara lyssna!

Ett. Vad var den största nyttan du härstammar från mina tjänster **? Denna fråga hjälper dig att förstå vad som fungerar. Ibland kommer du att bli förvånad över svaret. Vår SCORE kapitel har en gräns på 3 rådgivare på en plats att råda en klient. Vår klient paneldeltagare sade fler rådgivare desto bättre! Vi har nu eliminerat den begränsning av antalet rådgivare.

2. Vad skulle du vilja se mer av när du arbetar med mig? För vår session paneldeltagarna berättade några rådgivare presenterade sig genom att berätta om sin verksamhet bakgrund under sessionerna medan andra inte gjorde det. De kunder sa att de ville höra kvalifikationer rådgivare som arbetade med dem. Vill du glömma att vara konsekvent när leverera din produkt eller tjänst till dina kunder? Vi var! ?

Tre. Hur kunde jag förbättra min tjänst? Kunderna har ofta idéer som är lätta att genomföra, men på något sätt du inte har tänkt på. SCORE gör både e-post och ansikte mot ansikte coaching. Dessa var ansikte mot ansikte kunder som undrade om de kunde få stöd mellan sessioner genom e-post. Lätt gjort nu när vi vet att det kan vara till hjälp. (Våra e-postadresser är redan på våra styrkort affärer!)

4. Finns det något du skulle vilja se mig sluta göra? Denna fråga ger kunden möjlighet att berätta om något som inte är bra för honom eller henne. Det föreslogs i vår session att det ibland är svårt för företagare att träffa kurator eftersom ägaren inte kan lämna hans / hennes verksamhet. Ställningen kunderna undrade om det skulle vara möjligt för rådgivarna att ibland möta dem på deras egen verksamhet. Svaret var “Ja”. Återigen inte något som vi hade tänkt att erbjuda konsekvent.

Fem. Finns det något du inte får från min tjänst som du letade efter?
Här är en möjlighet för kunden att berätta andra tjänster som du kan ge. Om du letar efter sätt att utöka ditt erbjudande denna fråga är viktig. I SCORE sessionen en klient ville veta hur han kan få en kurator som faktiskt arbetade i eller ägt den specifika typ av verksamhet som han hade. Tillgång till en databas med rådgivarna i vårt kapitel och deras bakgrund skulle vara till hjälp för de rådgivare och våra kunder. Vi kommer att sätta ett tillsammans. (Vi hade en kurator med exakt rätt bakgrund för denna klient.)

6. Har min personal behandlade ni med omsorg, uppmärksamhet och artighet? Detta skulle vara en viktig fråga för en tjänsteleverantör med en administrativ personal att fråga. Kunderna är inte alltid klaga på deras erfarenheter med din personal men kan dela något betydande när bad.

7. Finns det en fråga som jag inte har spenderat tillräckligt med tid på dig? Ibland klienter gör att du kan gå vidare men fortfarande funderar på en tidigare fråga. Denna typ av frågor hjälper dem att se över områden som de kanske inte har förstått och har fortfarande en obesvarad fråga.

8. Gör jag vad ni vill att jag ska göra? Merparten av tiden vi gör det vi tror kunden vill ha. Det är bra att kolla då och då för att ta reda på om du verkligen gör vad kunden vill ha.

9. Där har vi varit mindre än proaktiva itu dina frågor? Det kan vara att klienten förväntar dig att flytta in i olika områden som du tror håller på att täckas av andra leverantörer eller personal. “Att vara proaktiv” kan ha en bredare definition till klienten än du använder. Ställer denna fråga kan avslöja nya affärer.

10. Vår fakturering är klar? Får du valuta för pengarna? Räkningen är ofta en källa till oro för klienten. Han / hon behöver för att veta exakt vad han / hon håller på att faktureras. Har din räkning som? Denna slutliga värdet frågan är avgörande för att försäkra din kund är nöjd med din produkt eller tjänst.

* SCORE – Det här är en organisation som är en del av Small Business Administration i USA. SCORE volontärer är erfarna chefer och företagare som råd småföretagare utan kostnad.

** Jag har använt tjänsten ordet här och även klient. Du kunde lika gärna ersätta produkten och kunden.