det bästa sättet att undvika konkurs – använder en licensierad konkursförvaltare

Konkurs är ett problem hotande över många brittiska företag. Situationen har blivit ännu mer kritiska i detta nuvarande ekonomiska klimatet och som i Storbritannien går in vad som spås bli en djup recession företag bereder sig för en tuff tid framöver. Borgenärerna kan debitera ägaren av en egenföretagare företag eller ett partnerskap med konkurs när skulderna överstiger £ 750.

Å andra sidan kan de vidta rättsliga åtgärder mot de aktiebolag genom domstol. Det bästa sättet att undvika konkurs är rådfråga en legitimerad konkursförvaltare som är medvetna om alla de olika alternativ som kan lyfta dig ur krisen.

Ett viktigt alternativ för att undvika konkurs är en frivillig överenskommelse. Det finns två typer av arrangemang – enskilda och företag frivilliga överenskommelser. Med dessa produkter kan man få rättsligt skydd för hans eller hennes företag och även köpa lite tid att ordna med avveckling av tillgångar ordentligt.

Detta är verkligen viktigt. Med den här gången, kommer de styrelseledamöter i bolaget får chansen att anordna möten med fordringsägarna för att lösa frågan. Naturligtvis kan det ge flera möjliga alternativ. Man kan övertyga fordringsägarna om att de kommer att betalas den grund under en längre tidsperiod. Återigen kan man fråga också för en extra några månader så att företaget kan sälja tillgångar för att betala skulderna.

I alla dessa förhandlingar, verkar det Licensierade konkursförvaltare som medlare. Han eller hon kommer att avgöra det bästa för företaget och övervakar förfaranden för att frysa bolaget.

En annan effektiv metod för att undvika konkurs är administration. Här också, verkar det Licensierade konkursförvaltare som administratör. I det de informera borgenärerna om deras. Bolaget, under tiden, kan försena de rättsliga åtgärder som vidtagits av de borgenärer mot det.

Dock kräver administratören mer kontroll och kommando över den dagliga verksamheten i bolaget än frivillig överenskommelse. Därför bör ett företag ta kloka beslut samtidigt överväger alternativ. Däremot kan man välja administration om företaget har något utrymme att återhämta sig från den nuvarande ekonomiska läget i ruin.

Naturligtvis är det mest uppenbara steget för att undvika konkurs för att hitta en ansedd konkursförvaltare som ska leta efter det bästa för bolaget.

Bortsett från företag obestånd, kan konkursförvaltare ger också expertutlåtanden om enskild näringsidkare insolvens, vilket är särskilt användbart för individer. Till skillnad från styrelseledamöterna i aktiebolag, de enskilda näringsidkare är personligen ansvarig för verksamheten skulder.

Linjer Henry är en licensierad konkursförvaltare som erbjuder kunderna många lösningar för att undvika konkurs. De har en grupp experter som ger specifika instruktioner för specifika behov hos de berörda företagen. För kostnadsfri rådgivning tala med Lines Henry idag.