Det lurar i skuggorna

I den mörka gränden hon går, undvika pölar och skräp. Hon är på ett uppdrag och ingenting kommer att stoppa henne. Hon rundar hörnet och fläckar hennes mål. Ögon fixerade hon väntar trafiken att korsa den hårt trafikerade gatan. Ingen anar vad hon gör, hon ser ut som alla andra personen väntar på att korsa. Hon blir slutligen signalen att passera och mentalt förbereder sig för uppdraget. Allt måste gå felfritt. Hon måste visas att vara som alla andra som skulle gå in till butiken. Hon går in och ser sig omkring, tar anteckning om utseendet på butiken. Hon väntar på att se hur lång tid innan hon hälsade. Hon slingrar sig runt och plockar ut några saker att prova på. Allt medan hon arbetar. Hon glider in i omklädningsrummet och klotter några rader på hennes lilla men praktiskt anteckningsblock. Hon samlar sina saker och cheferna för kassören. Men hon är inte vem som helst, är hon en skugga shopper.

En skugga shopper är känd under andra namn men jobbet är detsamma. SS måste gå in i verksamheten som har anställt dem och låtsas vara en riktig kund. Varje företag är olika i sina behov och SS måste se till att de är redo för uppdraget innan verksamheten. Företag som anställer en SS för att utvärdera deras anställda är ute efter några vanliga saker som kundkontakt och säljteknik. Verksamheten vill ge sina anställda en verklig situation på butiksgolvet. SS kan sedan titta på alla de punkter som företag vill sina anställda för att täcka och utvärdera affären enligt anvisningarna.

Kommunikation är en nyckelfaktor för en professionell skugga shopper. Den SS måste kunna se naturligt samtidigt som mental anteckning om allt verksamheten vill veta. Vissa företag vill att hela bollen av vax, från hur butiken ser ut att var toaletter rena. Vissa företag vill bara den anställde interaktion med kunden. Alla dessa saker är viktiga och bör diskuteras med SS innan uppdraget.

Hur hitta ett företag en skugga shopper att utvärdera sin verksamhet? Det finns många olika företag där ute som erbjuder denna tjänst till företag. Det bästa är att titta på Internet. Du kommer att vilja se till att du har att göra med ett välrenommerat företag som har en etablerad verksamhet. Gör några bakgrundskontroller och be om en lista med referenser från tidigare kunder. Priserna kommer att variera för dessa typer av tjänster, men kom ihåg billigare är inte alltid bättre. Gå med en mitt på vägen priset och se om det fungerar för dig. Som vi alla vet att Internet är fullt av nyttig och onyttig information. Det är därför det kommer att löna sig i längden att göra dina läxor upfront.

Några råd, skicka inte in din faster från Hoboken att göra jobbet. Medan din moster kanske kan göra jobbet, är detta något som är bättre kvar till proffs. Du vill ha någon som är på en neutral spelplan och har ingen känslomässig koppling till verksamheten. Tyvärr Auntie, kanske en annan gång.

Om du hittar ditt företag behöver en skugga shopper, så ska du vara beredd på den information som de kommer att dela med dig. Använd denna information för att göra din verksamhet bättre i alla aspekter och du kommer att se nöjdare kunder och mer pengar för dig.