fördelarna med att använda ett samtal telefonsvarare för din solo advokatbyrå

Vill du svara på din egen telefon? Om så är fallet, kan du inte ställa in rätt första intryck för din advokatbyrå. Ett samtal telefonsvarare kan hjälpa. Varje arbetsdag samtal besvaras av en vänlig, professionell receptionist som sedan kan överföra det samtalet att du bor eller ta ett meddelande och e-post och / eller sms till dig. Virtuella receptionister kan även utföra initiala intaget för nya kunder och uppmanar rutten baserat på vem som ringer (t.ex. prova din bordstelefon för nuvarande kunder men spåra dig ner på din cell för domare och folk från domstolen).

Om du svarar din egen telefon, här är tre saker som du kanske vill tänka på:

Du kan inte ge en stellar första intryck. I själva verket kan det vara direkt avtändande för potentiella kunder. Så konstigt som det låter, är människor som används för att tala med en receptionist eller virtuell levande receptionist först. Potentiella kunder inte förväntar sig att tala med advokat på den första ringen. Jurister är notoriskt upptagen, så när huvudet honcho svarar rätt utanför bat, det kan göra nya kunder känna sig obekväm. Är de försummar sina enskilda ärenden? Kommer de försummar mina ärenden till förmån för nya företag? Har de ens något fall?

Svara din egen telefon kan vara störande. Chansen finns, du har ärenden att arbeta med, och de tar en hög grad av koncentration. Avbryts av telefonsamtal kan vara skadligt för ditt arbetsflöde, i allmänhet, för varje avbrott tar det 25% längre tid att avsluta ett projekt än om du inte hade blivit distraherad. Om du har en telefonsvarare för advokater, kan du blockera ut tid för att få saker gjort när dina kunder att nå en vänlig, professionell levande person. Vissa virtuella receptionist tjänster har även mobil-vänliga klient portaler och iPhone apps som hjälper dig att hålla dem i slingan. De kan sedan koppla samtal till dig var du än är, när du vill, och låter som om de har rätt i din lobby!

Nya kunder kan ringa dina konkurrenter om du missar deras samtal. Förutom att behöva lugn och ro för att förbereda felfri arbete för dina kunder, du kan också behöva lämna skrivbordet varje gång på ett tag – du kan vara i domstol i timmar åt gången eller bara pop ut för en snabb bett att äta. Samtidigt kopplas samtalet ändå, och din nästa stora fall kunde ge upp på dig så fort röstbrevlåda klickar på. Ring telefonsvarare tjänster är idealiska för denna situation, där en heltidsanställd receptionist också behöva gå till lunch, ta en paus, eller sjukskriver, virtuella telefonsvarare tjänster är aldrig borta från telefonen. Bäst av allt, svara tjänster är en bråkdel av priset för en in-house anställd, och du kommer inte att behöva slösa tid på träning och hantera en ny medlem i teamet. Du kan fokusera på det du gör bäst!

Svara din egen telefon – eller lämna dina kunder att kämpa igenom ett förvirrande auto skötare eller i osäkra händer en kall röstbrevlåda – kan du spara pengar på kort sikt. Men för tusentals mindre än kostnaden för en heltidsanställd, fördelarna med en levande virtuell receptionist klart. Dina samtal kommer alltid besvaras omgående av en hjälpsam, glad person, och dina kunder kommer att vara säker på att deras advokat är lyhörd och gör kundservice högsta prioritet. I en tid då god kundservice är knappa, kan ett samtal telefonsvarare göra en enorm skillnad i din praktik.