före anställning screening vara vaksamma vid anställning

Dessa lågkonjunkturen drabbade dagar har gjort att anställa en mardröm för många arbetsgivare. I sin strävan att uppnå ekonomisk trygghet, är många anställda tillgripa förfalska eller vrida uppgifter om deras utbildning och ekonomisk bakgrund i CV. Alltså en hel del inte förtjänar kandidater få hyras för viktiga positioner. Dessa anställda är ofta att få sparken senare, eftersom deras svagheter blir utsatta, men då de redan har orsakat betydande skada på ett företags rykte. För att undvika att anställa personal som dessa, är fler och fler arbetsgivare att hyra tjänster av en god före anställning screening byrå för att få den blivande anställdes bakgrund verifieras.

Hyra tjänster av en före anställning screening byrå är inte ny. Arbetsgivarna har gjort det under en lång tid nu. Dock måste varje arbetsgivare vet vilka kontroller bör utföras på de anställda av byråer anställda screening. Då kommer de att kunna välja den perfekta byråer som fokuserar på dessa kriterier. Dessa inkluderar:

1.Komma tillstånd från den anställde: Det finns lagar som gäller i vissa områden som medger en potentiell arbetsgivare att köra en säkerhetsprövning på en anställd endast efter det att arbetstagaren har gett hans / hennes skriftliga samtycke om det. I dessa fall, om en anställd vägrar att ge hans / hennes samtycke, kan det vara den perfekta anledningen att avslå hans / hennes ansökan på plats, eftersom det tydligt visar att han / hon har dolt eller ljugit om några fakta.

2.Getting en kriminell bakgrund kontrollera: Det är viktigt att se till att en blivande anställd skulle vara säkert för en organisation. Myndigheten bör kontrollera polisens register, och register som upprätthålls av staten regeringen att se till att arbetstagaren inte har dömts för något allvarligt brott i hans / hennes förflutna. En fortkörningsböter fick tre år sedan eller en incident av rattfylleri medan i college kan lätt avfärdas. Men ett sexuellt övergrepp avgift eller förskingring fall in mot en anställd är ett tecken på allvarliga problem. Namnet på den anställde bör strykas från deltagarlistan på plats.

3.Running en analys kreditupplysning – Det kreditupplysning av en anställd ska observeras noggrant. Det är okej om en anställd tog ett lån i det förflutna och fortfarande betalar EMI för det, men han har hoppat återbetalning av lånet vid upprepade tillfällen, eller har lämnat in konkursansökan flera gånger, så att arbetsgivaren ska ha andra tankar om att anställa arbetstagaren.

Dessa är de kriterier som en potentiell arbetsgivare bör fokusera på när anställa en byrå för att göra screening. Det är viktigt att förmedla till folket i screening byrå som arbetsgivaren är mest bekymrad över dessa bitar av information. Detta kommer att bidra till att avgöra om en anställd är sanningsenliga om hans / hennes förflutna och är den pålitlig sort.