fotografer migrera till wordpress

Under de senaste två åren, har WordPress blivit en av de vanligaste valen för fotografer som vill vara värd för sina egna webbplatser med gallerier, bilder och bloggar. Med tanke på nuvarande trender, är denna kollektiva tur till WordPress sannolikt att accelerera.

WordPress är nu den snabbast växande webbplats plattform i världen, med över 25 miljarder WordPress bloggar och webbplatser nu i tillvaron. Även om det var en gång en enkel blogging plattform, är WordPress nu mycket mer än så – en fullfjädrad content management system som kan stödja alla typer av webbplatser.

Detta är en stor sak för fotografer. Eftersom WordPress samfundet har expanderat, och omfattningen av WordPress har expanderat, har ett växande utbud av resurser dök för fotografer.

Antalet foto WordPress teman tillgängliga för fotografer har exploderat under de senaste två åren. Bara göra en snabb Google-sökning och du har hundratals val, både fritt foto WordPress teman för de fotografer med minimala behov, och premium WordPress teman för dem som vill ha exceptionell design, galleri och ledning funktionalitet. Några av de bästa leverantörerna inkluderar Photocrati, WooThemes, StudioPress och WPZOOM.

Förutom foto WordPress teman, det finns också hundratals nya WordPress plugins för att hantera varje aspekt av galleriet förvaltning, bildvisning, bildspel och foto blogga. Den mest populära är NextGen, som i sig har gett upphov till en rad av add-on plugins från andra utvecklare.

En sista faktor som påverkar migration till WordPress är SEO. Under de senaste, många fotografer valt flash-stil Fotografier mallar från företag som Photoshelter eller Photobiz. Men flash-baserad webbplats har betydande SEO nackdelar och medvetenhet om dessa nackdelar har ökat. WordPress, däremot, anses ha en av de mest SEO-vänliga plattformar tillgängliga idag. Med tanke på den alltmer konkurrensutsatta miljön, sådana SEO frågor är viktiga.

Av alla dessa skäl, om du är en fotograf söker en webbplats, bör du ge WordPress ett försök. För mer information om WordPress, ta WordPress.com eller WordPress.org.