frågor och svar om HIPAA utbildning

När du tittar på olika kvaliteter av en god medicinsk telefonsvarare, kan du höra ordet HIPAA Training, och du förmodligen undrar vad det är och varför det är viktigt. Här hittar du svar på dina frågor om mycket specifik utbildning.

Vad är HIPAA? Bokstäverna står för “sjukförsäkring Accountability och portabilitet Act.” Detta var en handling som skapats av regeringen att se till att människors sjukförsäkring skyddas och redovisas när de byter jobb. Det också har fastställda regler för hur hälsofrågor hanteras via telefon eller elektroniskt via datorer, e-post och Internet.

Vad har HIPAA utbildning att göra med mig? Den andra delen av lagen är ett sätt att skydda sekretessen för dig och dina patienter. Dina journaler och uppgifter om dina patienter är extremt känslig och privat. Det är viktigt att ingen av denna information hamnar i public domain.

Medicinska callcenter ger utbildning till alla sina operatörer så att du kan vara säker på att dina patienters integritet kommer att skyddas.
Hur hjälper utbildning min integritet? Eftersom operatörerna av ett samtal tjänsten har tillgång till känsligt material via din dator, måste de vara helt utbildade på hur man hanterar detta material.

Kvalitet callcenter sätta sina anställda genom HIPAA Training. Det finns många delar av utbildningen, men det tillåter operatörerna att lära sig om de regler och förordningar som har att göra med sekretessen för dina patientjournaler och uppgifter om hälsa försäkring. Det finns många lagar som reglerar hur en sådan känslig information skall hanteras, i sanning, kan otränade anställda bryta dessa lagar utan mening.

Hur vet jag om min medicinska callcenter är HIPAA-certifierad? Tja, om du inte redan vet, så fråga dem. De bör kunna berätta mycket snabbt om deras operatörer har genomgått HIPAA utbildning. För ditt företags bästa intresse, se till att välja ett callcenter som kräver utbildning.

Dina patienter är den viktigaste delen av din verksamhet. Eftersom du har gjort steget att förse dem med personlig service via en levande telefonsvarare, sedan se till att deras integritet skyddas också. Det enda sättet som du bekvämt kan säga att dina patienters medicinska och sjukförsäkring integritet är säkert är att bekräfta att din telefonsvarare kräver HIPAA utbildning för alla sina anställda.