frakten mäkleriverksamheter – grundläggande information och licenskrav

Freight mäklare är i grunden mellanhand mellan avlastaren, köpare eller ägare av produkten och det åkeri som flyttar gods. Freight mäklare kommer att acceptera en order för en last som ska flyttas från kunden och ordna med transporten av varorna genom att lokalisera en transportör för att flytta lasten. Freight mäklare intäkter genereras av frakt mäklare enkla betalar bäraren mindre än vad de får betalt av sin kund, som sedan blir de speditörer “marginal” eller vinst.

Detta frakt mäklare affärsmodell, för alla avseenden, låter enkelt, men i själva verket är det inte. Det finns frakt mäklare licensiering faktorer som måste beaktas för att bli en frakt mäklare som inte alltid är uppenbart när man först tittar på den.

frakt mäklare licensiering

Innan du kan starta din verksamhet frakt mäklare och faktiskt förmedling gods, måste du etablera med Federal Motor Carrier Safety Association som licensierar speditörer. Även om det finns väldigt små regler som är specifika för speditörer, det finns vissa grundläggande krav. Dessa skulle omfatta en Freight Broker Motor Carrier (MC) nummer. Detta frakt mäklare MC nummer är ganska lätt att få genom att ge dina införlivande papper och betala anmälningsavgiften på cirka $ 500,00. Detta kommer nästan omedelbart får du en frakt mäklare MC # som är i väntan på status. För att ta bort den väntande status från din frakt mäklare MC, måste du lämna in en frakt mäklare borgensförbindelse på $ 10,000.00. En säkerhet obligation är i grunden säkerhet för transportörer att i den händelse de inte får betalt för en last från frakt mäklare, har de rätt att lämna in en utebliven betalning klagomål mot frakt mäklare obligation och kommer att få hela eller en del av sin ersättning från borgensförsäkringsbolag. Bindningen företagen kommer sedan gå efter frakt mäklare att toppa obligationen tillbaka upp till krävs $ 10.000. Det finns ett antal bindning företag som tar hand om detta för dig och deras tjänster varierar. Vissa kräver speditörer till front $ 10,000 på framsidan medan andra kommer att finansiera dig förrän det är nått. Tillsammans med frakt mäklare säkerhet bond, kommer dessa företag också ställa dig upp med en “agens” i varje stat. Dessa agens är där transportören med utebliven betalning klagomålet, kommer lämna sin fråga mot frakt mäklare.

Om du är ute efter att vara en frakt mäklare ur den kanadensiska marknaden då ovanstående tillstånd inte krävs. Kanadensiska baserade flygbolag kommer inte be om MC uppgifter från speditörer heller kommer de att leta efter en borgen obligation. Varje provins har sina egna specifika licenskrav för att vara en frakt mäklare men dessa är normalt begränsat till affärshandlingar registreringar och ingenting mer. Som en kanadensisk frakt mäklare, om du valde att mäklare gods som har sitt ursprung i USA och är avsedd för den amerikanska och den sista stopp, skulle det starkt rekommenderat att du går efter det amerikanska MC myndigheter. USA-baserade flygbolag kommer aldrig att ta en last från en frakt mäklare som inte har en MC nummer och säkerhet bond.