framgångsrikt outsourca telemarketing kampanjer

Outsourcing dina telemarketing projekt kan vara ett värdefullt sätt att öka ditt företags resultat. Det råder ingen brist på callcenter att välja mellan, så att du väljer den rätta. Majoriteten av utländska callcenter ligger antingen i Filippinerna eller Indien. Det hjälper att förstå lite om det land som du lägger ut innan du gör ditt beslut. Det viktigaste att tänka på här är din målgrupp. Indien koloniserades av britterna, och Filippinerna var influerad av USA. Som en tumregel bör du välja Filippinerna om din målgrupp är i USA. Om din målgrupp är Storbritannien, bör du överväga outsourcing till Indien.

Nu när du har bestämt din land val, måste du välja ett telemarketing företag. I slutändan kommer ledningsgruppen påverka kraftigt resultatet av din kampanj. Du bör välja ett företag som är bekant med din målgrupp. Om du är outsourcing till Filippinerna, vara säker på att din callcenter hanteras av amerikanska medborgare.

Nästa steg är att prata med dina telefonförsäljare. Ju mer involverad du är, desto bättre resultat du kommer att uppnå. Här är några grundläggande steg för att se om du kommer att lyckas:

1) Se till att de är förtrogna med de mål som du försöker åstadkomma.

2) Acceptera bara telefonförsäljare som har erfarenhet callcenter.

3) Prata med din telefonförsäljare att säkerställa en neutral accent och starka engelska

Träna din telefonförsäljare som du skulle en intern anställd. Var säker på att de kan utföra följande steg:

1) Planering / inriktning beslutsfattare

2) Komma förbi gatekeeper

3) Begärt lämpliga frågor

4) övervinna invändningar

5) avsluta försäljningen / inställning utnämningen

Om din telemarketing företag och telefonförsäljare kan behärska stegen ovan, bör du vara redo att gå.