grunderna i kundlojalitet

kundservice är grundläggande
Vince Lombardi var aldrig att glömma tränare för Green Bay Packers när NFL var bara komma till sin rätt. Under de senaste par åren Lombardi karriär lag spel planer där börjar skapas med hjälp av datorer för att bestämma tendenserna hos sina motståndare och videoband där används för att identifiera grupper brister. En reporter frågade Lombardi vad han tyckte om all teknik blir så mycket en del av fotbollen. Lombardi sade att det var allt bra och det skulle finna sitt rätta ställe, “men en sak kommer aldrig att förändras om spelet i fotboll. Laget som blockerar och tar itu med det bästa kommer att vinna spelet. Grunderna aldrig kommer att förändras, och de kommer alltid att besluta vinnaren. ”

Företag är inte annorlunda! Marknadsundersökningar, marknadsplaner, försäljningsstrategier, lojalitetsprogram och branding är import och har sin plats, men en sak som aldrig kommer att förändras är: Det företag som värdesätter och tar hand om sina kunder kommer att lyckas. Exceptionell kundservice är viktigt i ett framgångsrikt företag!

sunt förnuft kundservice
Bra kundservice handlar om att värdera och uppskatta kunder och ser till att kundernas behov uppfylls. Ofta vi komplicera om och om igen att det. Men i slutändan är det helt enkelt om att behandla andra som vi vill bli behandlade själva.

I sin mest grundläggande tillstånd, är kundvård om enkla saker som:
Svarar i telefon och återvänder telefonsamtal. Tänka innan du lovar, och göra vissa att du kan leverera det du säger. Lyssna både noggrant och uppmärksamt till bekymmer och problem. Att vara till hjälp eftersom det är rätt sak att göra, även om det inte finns någon omedelbar vinst göras. Uppföljning, uppföljning, uppföljning.

tillämpa grundläggande kund principer konsekvent
Om du tillämpar dessa principer, kommer ditt företag att bli känt för sin kundservice. Och det bästa? Över tiden bra kundservice kommer att ta in fler nya kunder än kampanjer, belöningar och lägre priser någonsin gjorde!