hålla kontakten med dina kunder

Har du någonsin förlorat kontakten med en gammal vän? Först pratar du med varandra regelbundet, via mail eller på telefon. Efter en stund ringer telefonen stannar, och e-post blir mindre vanliga. Några månader senare, och även e-post avstannat. Så småningom, stoppa dig att tänka på det gamla vän. Du inte hålla kontakten, så vänskapen lidit.

Berättelsen är mycket samma i näringslivet. Om du inte håller kontakten med dina kunder, kommer du att förlora dem. Så småningom kommer de att glömma dig, och gå vidare till ett annat företag. Du måste hålla i ständig kontakt med din marknad publik, precis som de var vänner till dig. I själva verket, vad bättre vän ditt företag har än dina kunder?

För att hålla ständig kontakt med din marknad, måste du behålla en stadig och konsekvent marknadsföringskampanj. Det finns flera kostnadseffektiva sätt att göra detta. Låt oss gå igenom några.

Flyer utskrift

Flyers är effektiva bitar av reklam litteratur, om de placeras i rätt områden. Och, relativt sett, de är inte dyra. Fortsätt att utforma attraktiva, unika flygblad under hela året, även om du inte håller på att införa en ny produkt eller ha ett specialerbjudande. Du har fortfarande att fortsätta prata med dina kunder, att låta dem veta att du är fortfarande runt.

Poster utskrift

Affischer är ungefär som reklamblad, bara de är oftast mindre och sålunda ännu mer prisvärd. Precis som flygblad, om du producerar kvalitet affischer som effektivt rikta din marknad, och placera dem på strategiska ställen, de kan göra underverk för din verksamhet.

Nyhetsbrev utskrift

Ett bra sätt att hålla kontakten med dina kunder är att skicka dem ett nyhetsbrev varannan vecka eller varje månad. Nyhetsbrev är mer än bara reklam, eftersom du kan inkludera så mycket mer information. Och, kan du rikta ytterligare din marknad på grund av det tillgängliga utrymmet och vilken typ av innehåll du kan inkludera.

Visitkort utskrift

Visitkort är ofta förbises som ett sätt att hålla kontakten med din marknad. Men de kan ändå vara oerhört effektivt, särskilt för den inblandade kostnaden. Skriv upp en massa kort kvalitet affärer, och dela ut dem som en galning. Tänk på visitkort som “e kedjebrev” du skickar dina vänner. De kan vara ett bra sätt att hålla kontakt med kunder, gamla och nya likadana.

Radio-och TV-annonser

Självklart, det är bra för att förstärka ditt namn i dina kunders öron. Men de är dyra. Du ska bara köra radio-och TV-annonser regelbundet om du har en relativt stor reklambudget. Annars kommer du vara bättre att hålla sig till de mer kostnadseffektiva trycktekniker vi nämnde ovan.

Poängen här är, oavsett hur du gör det, hålla ständig kontakt med dina kunder. Du har inte råd att förlora dem.