hantera kundernas uppfattningar innan de hanterar ditt företag

60 sekunder är inte en lång tid. Men det är allt det tar för en kund att få en snabb uppfattning om din butik och på er. Denna uppfattning blir då en verklighet till kunden. Allt på 60 sekunder. Det verkar inte som mycket av en chans.

Men om vi vet att det bara tar så lång tid, varför inte vi hantera den tiden bättre? Vad kan du göra för att göra det mesta möjliga inverkan på kortast tid? Vad kan du göra för att dina anställda finner att en positiv effekt?

Gör bara tre enkla steg:

Steg ett: Hantera visuella perception

Börja med att titta på ditt företag med en ren uppsättning ögon. Vad ser du? Är det första intrycket klart? Rörigt? Är det visuellt tilltalande? Hur är de uniformer som du använder? Bär de väl? Ser de bra? Har de “passar” bilden av din butik? Gör inte misstaget att klä sig som din kund. Istället klä sig för hur man vill att kunden ska visa dig.

Take Action: Vid nästa möte, har dina anställda listar 10 ord de vill att kunderna kan använda för att beskriva din butik. Orden ska beskriva känslan man får när de kommer in i butiken. Till exempel: vänlig, artig, oklanderligt, professionell, omtänksam, jordnära … När du har plockat dina 10 ord har de anställda ser i butiken, klänning, politik och attityder så att de kan beskriva vad de behöver göra för att passa de 10 ord. Många av våra kunder lägger upp dessa ord från en helfigursspegel i ett bakre rum.

steg två: att hantera hur en person hör ditt meddelande

Ha alltid i åtanke att det finns fyra olika kommunikationsstilar och du kan aldrig trampa på den heta knappen för någon eller du kommer att stoppa den andra personen från att lyssna på dig.

Connector alltid kommer att vilja göra ett bra jobb, ge massor av detaljer när man talar, vara lojal och hårt arbetande. Hans varma knapp är stabilitet och han får det genom personliga artigheter. Om du måste göra någon konstruktiv kritik, ge det privat. Lägg märke till deras arbete och berömma dem.

Den Networker är hög energi, går i en miljon riktningar på en gång, ser helheten, men oftast är dålig på att följa igenom på detaljer. Hennes varma knapp är erkännande och hon får det genom att vara människor orienterade. Ge beröm offentligt och berömma deras arbete. Hjälp denna person släppa loss sin kreativitet.

Producenten är bottom-line orienterad, hårt arbetande, abrupt och målinriktat. Hans varma knapp är makt och han får det genom kontroll. Denna person kommer att trivas på mer frihet du ger dem att genomföra saker och ta ansvar. Om unga, vara medvetna om att de kanske inte har den mognad att inse när de har passerat linjen med människor i att vara alltför påstridig. Denna person kommer att bli arg om du offentligt kritisera dem. Denna person kommer att älska tävlingar.

Analysatorn är fokuserad, organiserad och noggrann. De tror att du gör saker rätt eller inte göra dem alls. Hennes varma knapp är noggrannhet och hon får det genom uppgifter. Denna person kommer att göra bäst med detaljerade instruktioner om vad de ska göra, när man gör det och varför de gör det. De brukar inte vara stora chattare med kunderna. Se till att du märker deras precision och ha tålamod med att utbilda dem, eftersom de kommer att vilja veta “varför” av allt du ber dem att göra.

steg 3: formulera ditt budskap att krossa barriärer

Nästa sak du behöver göra är att titta på de meddelanden som du skickar till anställda och kunder. Vilka är de skriftliga meddelandena en kund ser direkt? Är de positiva? Eller är de negativa? Kan du formulera någon av dem för att göra dem mer positiv?

Var kreativ när du gör dina skyltar. Ett hotell hade ett problem med människor som stjäl handdukar. Istället för att sätta upp en skylt som säger, “Snälla ta inte handdukar.” De gjorde upp en söt skylt, “Vi är en liten familj som hänger här för din användning. Vänligen ta inte någon av oss ut ur detta rum, som vi är mycket fästa vid varandra. Vi har dock några kusiner i presentbutiken som älskar att resa. De skulle gärna gå hem med dig! “De sade att antalet handdukar stjäls nästan slutat och de hade många kunder frågar om de kan ta en kopia av skylten med sig hem! Använd Utfall Funderar ® för att få folk att lyssna på dig utan att känna dömas. Ta in på kontot personens personlighet stil och sedan försöka tala ur det perspektivet. Se alltid till att du tror att det bästa i andra och att varje samtal du har tillför värde till den personen.

Take Action: Challenge anställda att tänka på hur du kan kreativt fras saker för att få kunderna att skrocka snarare än upprörd. Du kanske vill köra en tävling för detta.

Som en chef eller ägare, alltid frågar, “hur kan jag vädja till den ljusare sidan av denna fråga och ändå göra min poäng?”

Dra ihop

När du drar dessa tre element tillsammans kan du skapa kraftfulla team som fokuserar på kunden. Utmana ditt team att använda sina naturliga talanger för att driva verksamheten och driva dig till nya höjder. Om du använder de här stegen och du låta ditt folk att berätta för dig hur man hanterar dem, kommer du att finna att dina anställda blir rätt. De kommer att behandla kunder på samma sätt som de känner att du behandlar dem-som kommer att vara som guld.