icke-mobil kommunikation

I dessa dagar av nära-Universal Mobile Telecommunications, kan du bli förlåten för att ta telefonkommunikation för givet, och med mobiloperatörer att erbjuda sina kunder hundratals minuter fria samtal varje månad med sin pay as you go paket, har samtal aldrig varit så billigt. Men bara ett hundra femtio år sedan, om du ville prata i telefon, skulle du förmodligen att uppfinna den första! Det är inte exakt klart vem som egentligen uppfann telefonen, eftersom flera olika uppfinnare har hävdat det som sin egen uppfinning, kanske efter att ha sett hur rika föregångaren till telefonen, den elektriska telegrafen, hade gjort sina designers.

Efter år av fordran och motfordran i domstol, var det de patent som anges av Thomas Edison och Alexander Graham Bell som höll upp i domstol. Även Bell var den första att lyckas patentera den elektriska telefonen 1876, var telefonen faktiskt uppfinningen av flera olika uppfinnare under många år.

Även om folk hade pratat igenom hemliga kammare till varandra i århundraden, var den första telefonen-liknande enhet för att kunna arbeta under en stor distans uppfanns av en uppfinnare som heter Robert Hooke väg tillbaka år 1667. Hans enhet används mekaniska vibrationer för att förmedla ljud över en lång tråd som dragits tätt. Det var ungefär det för vokala telekommunikation för de kommande två århundradena eller så år, men uppfinningen av telegrafen i början av 19-talet banade väg för långväga elektriska telekommunikation, och 1844 en italiensk kallas Innocenzo Manzetti först undersökt idén om en “talar Telegraph”.

Tio år senare en fransman vid namn Charles Bourseul skrev en artikel diskuterar principerna för den elektriska telefon. År 1854 visade en italiensk kollega som heter Antonio Meucci en elektrisk röststyrd enhet i New York, där många människor tror att ha varit den första elektriska telefon. Han var inte en rik man, dock, och därmed kunde inte råd med patentansökan för sin uppfinning, som nästan tvingade honom att hålla detaljerna i hans fantastiska uppfinning en hemlighet, och som en följd världen aldrig kommer att veta om han verkligen hade en fungerande telefon vid denna tid.

År 1861, Philipp Reis planeras, byggas och framgångsrikt demonstrerat vad många tror att ha varit den första tal-överföring av elektrisk telefon, inspirerad av Bourseul s artikel femton år tidigare. Den Reis telefon var en häpnadsväckande bedrift, men på grund av begränsningar i givaren tekniken det användes, kunde det inte sända det “hårda” ljud av konsonanter så bra som det gjorde den långsammare ljud produceras av vokaler, och som sådan var av begränsad praktisk använda.

Det var dock inte förrän Thomas Edison tillämpat sina innovationer i mikrofonteknik till Bells befintliga telefon mönster i 1877 som tydligt tal överföring över telefonledningar blev genomförbart. Men den uppsjö av tvister som följde mellan Bell och Gray över patentfrågan säkerställt att denna telefon inte var kommersiellt tillgänglig förrän på 1890-talet.