ingenting bär längre med mindre underhåll än komposit räcke

När sommaren vänder upp, familjer tycks gynna flytta utanför för cookouts och roligt. Ett däck är en utmärkt plats att njuta av familjeutflykter och vänner värd. Men elementen kan orsaka en hel del däck att slitas ut ur vatten kommer in i träet. Träet expanderar eller krymper från förändrade temperaturer hela säsonger, och med tanke på arten av dessa krafter, degraderar virke, skapa splitter, sprickor och brott i konstruktionen. Värd en fest där en gäst plockar upp en spillra när du kör en hand över ett däck järnväg är en riktig downer. Komposit däck räcke är byggnaden materialteknik svar på naturens hårda krafter.

Tillverkningsprocesser för komposit räcke har förbättrats under åren, där de flesta av de material som utgjorde är återvunna produkter. Kärnmaterialet-den som ger det störst livslängd-är plast. Allmänt känd som polypropen, är återvunnen plast varor förfinats för att göra den grundläggande strukturen i räcket eller gjutning. Det blandas sedan med träfibrer och färgade att blanda med andra virke. Utseendet på dessa bitar är mycket ren och balanserar mycket väl med andra material. Men egenskaperna hos plast hålla dessa räcken stark och i samma vackra staten i åratal.

Gjutning, skärning och formning komposit däck räcke är mycket enklare än många gör-det-själv byggare tror. Även om det är rekommenderat att bära skyddsglasögon och ansiktsmask, de annonserade farorna med att använda behandlat virke är frånvarande. Kapning av materialet kan utföras på en såg, och den har samma resistans som vanligt virke.

Forma räcket kan göras enkelt med en router. Spåren, omgångar och läppar håller väldigt bra i kompositmaterialet så kanten arbete och snickerier ser mycket bra och kommer att hålla bra i flera år. Naturliga trä lim fungerar på räcken precis som någon typ av trä.

Byggare kan uppgradera sina däck med denna kompositmaterial eller lägga till ett nytt projekt med fullt förtroende för att det kommer att pågå i årtionden framöver och vara säker för familj och gäster.