Internet världens största telefon för att lyckas med ditt företag

Företagare i företag både stora och små kan åstadkomma rika förbättringar i sin verksamhet om de börjar fråga sig regelbundet, “Jag har just lämnats ett kraftfullt nytt verktyg. Det huvudsak låter mig kostnadsfri kommunicera med vem som helst på planeten. Hur kan jag bäst använda det till min fördel? ”

Att fokusera, måste företagare frågar först sig två frågor: Som företagare, är vad jag försöker uppnå?

Marry dina svar till de olika kommunikationsmöjligheter i World Wide Web, du kommer oundvikligen att skapa några kraftfulla och mycket välgörande nya initiativ.

Att utforska strategier för framgång i att utveckla miljön, är det viktigt att inse ett faktum som ofta förbises: Internet är i grunden en ny kommunikation fordon. Som en följd av detta, uppstår en stor del av sitt värde eftersom den möjliggör kostnadseffektiv kommunikation – på gatan eller på en global basis-som inte var möjligt innan dess uppkomst.

Varför är detta så viktigt? Eftersom många människor har en helt annan syn på World Wide Web. De kommer att föreslå att webben är en underhållning medium-något som har mer gemensamt med tv än telefon. Denna inriktning är lätt att uppskatta, den typiska personen är mer intresserade av de nya möjligheter på webben som kan underhålla honom eller henne än de mindre spännande detaljer om förbättrade kommunikationsmöjligheter. Dessutom är användningen av Internet den första aktiviteten i över fyrtio år som har tydligt dokumenterats som något som gör att folk spenderar mindre tid framför TV. Det är därför naturligt att tänka på det som ett substitut för detta medium.

fördelarna med internet-telefoni för ditt företag:

1) Tillgänglighet Helt enligt Kundens kontroll. Med Internet, besökare-potentiella kunder-kommit till webbplatser när det passar dem, vilket gör dem betydligt mer mottaglig för vad företagen har att säga eftersom kunderna inte blir inkräktat på (vilket händer med telemarketing).

2) En-till-många kommunikation som sker sömlöst. Internet erbjuder en-till-många kommunikationssystem utan att förlora integritet eller interaktionen möjligt via telefon. En enda inlägg på en webbsida når så många människor som besöker platsen den dagen
.
3) Minskad ansträngning, tid och kostnad. Webben gör det enkelt och prisvärt.

Inte alla företag är närvarande bärga lagt vinst via webben ännu, ändå måste varje företag att arbeta på det för att vara konkurrenskraftig idag.

Webben gör det möjligt för både stora och små att utveckla nya kommunikationstjänster processer som sparar tid och pengar och samtidigt ge snabbare respons på kundernas behov.

Många industrier förlitar sig på spridda fältsäljare krafter som kan bestå av oberoende agenter eller anställda företaget. I dagens snabbrörliga företagsklimat, tillhandahåller dessa frontlinjen soldater med de mest up-to-the-minuten-information och de bästa möjliga verktyg och stöd är avgörande för framgång, och genom att använda webben, kan företagen göra detta till betydligt lägre kostnad.

2) tillgänglighet helt under kundens kontroll.

Med Internet, besökare-potentiella kunder-kommit till webbplatser när det passar dem, vilket gör dem betydligt mer mottaglig för vad företagen har att säga eftersom kunderna inte blir inkräktat på (vilket händer med telemarketing).
3) en-till-många kommunikation utförs sömlöst
Internet erbjuder en-till-många kommunikationssystem utan att förlora integritet eller interaktionen möjligt via telefon. En enda inlägg på en webbsida når så många människor som besöker platsen den dagen.

4) minskad ansträngning, tid och kostnad.
Webben gör det enkelt och prisvärt.

Webben gör det möjligt att kommunicera regelbundet med en stor mängd kunder i princip utan kostnad.

Företagen kan i allmänhet dra nytta genom att sprida information, men fram till nu har det inte varit ett kostnadseffektivt, tillfredsställande sätt av tid kundens anmälan. Inte bara är direktreklam kostsamt, men tidpunkten för leveransen är oberäkneligt och en överväldigande mängd av det är aldrig ens öppnat. Telefonen är snabb, men information som sprids via telefon är också kostsamt och riskerar att stöta bort kunder som inte vill bli störd av advokater.

Ange Internet. World Wide Web ger företagen en billig metod för att kommunicera med befintliga kunder och nå ut till potentiella sådana med en aktualitet som aldrig tidigare existerat.

De nya möjligheter som skapas av Internet överstiger vida vad som kunde åstadkommas med telefonen. Fundera på hur en väl utformad Internet kund-kommunikationssystem kan fungera:

1.) Beställningar bekräftas via e-post-först omedelbart efter att de har placerats, och igen när de skickas ut. Den fraktbekräftelse meddelande innehåller ett internt spårningsnummer för att hjälpa kunder hitta paketet om den inte kommer fram i tid.

2.) Kunderna kan registrera sig för e-postmeddelanden av olika slag. Genom att fylla i ett webbformulär, kan de begära att bli underrättad om nya tillgängliga produkter som kan vara av intresse för dem.

. 3) “Missing” kunder kan billigt lockas tillbaka: Om en frekvent kund inte har gjort ett inköp för en viss tid, kan den elektroniska återförsäljaren skickar ett $ 5 eller 10 $ digital kupong att uppmuntra en återgång köp. Dessa typer av pågående insatser för att bygga lojalitet kan utlösas av väldesignade automatiserade databaser, kombinerat med praktiskt taget kostnadsfri e-post, för att skapa en billig, potentiellt hög avkastning, och kundlojalitetsprogram.

Detta tyder på en central strategi för alla företag idag: Samla e-postadresser från kunder (och tillåtelse att kontakta dem med hjälp av dessa adresser), även om du ännu inte har en interaktiv webbplats. Varje företag från en stor tillverkare till en regional rabatt butik till den lokala rörmokaren kommer att finna att väl utformade e-postmeddelanden kan vara en billig, mycket effektivt sätt att bygga lönsamma intäkter. I Strategi 7, diskuterar jag hur en lokal skadedjursbekämpning företag kan dra nytta av att en e-post-baserade initiativ.

Betydelsen av dygnet runt tillgänglighet

Som en bra katalog och 800 nummer, gör Internet ditt företag tillgängligt för kunder över hela världen tjugofyra timmar om dygnet. Dock är “webben” bättre än världens största katalog. ”

Här är varför:

Ytterligare grafik samt mer skrivet detalj. Kataloger möter en inneboende begränsning: Papper och porto är kostsamma. Som ett resultat, information-andra vyer av en produkt samt mer skriftlig beskrivning-ofta måste lämnas ut. Så medan 800-nummer operatör kan läsa till kunderna de speciella tvättråd om produkten erbjuds på Internet, kan konsumenten läsa speciella tvättråd för sig själv, bläddra igenom en mer utdragen produktbeskrivning, och i alla sannolikhet, se mer än en bild av objektet.

Utökade erbjudanden. Idag kataloger lista vanligtvis endast en del av ett företags erbjudanden, helt enkelt därför att fler listor innebär utbyggnad av tryck-och portokostnader. Webben utplånar denna begränsning. \
Kom också ihåg, är att allt som kan göras online istället för via telefon mer kostnadseffektivt. En fem-minuters samtal för att beställa en $ 50 objekt, till en kostnad av $ 1 per minut, innebär att samtalet är en betydande andel av kostnadsstrukturen, och en fem-minuters undersökning-utan köp bifogade-skapar en ekonomisk förlust utöver till tid förlorade med personal som har gjort en försäljning till någon annan. Detta kan jämföras med användning av Internet, där-till den grad att kommunikationen kostnad existerar-de är triviala, och konsumenterna bära kostnaden för företagets kontakter genom att betala deras tillgång tjänsten.

Internet har nu lett till att en ny definition av vad kunderna har kommit att förvänta sig: I nya eran, är företag nästan skyldig att tillhandahålla tjugofyra timmars kommunikation via Internet, så att konsumenterna kan handla hemifrån när han eller hon vill . Webbplatser som frodas kommer att vara mer än ordning-ta fordon, de kommer att ge en kreativ, pedagogisk erfarenhet som bygger kunskap om sina produkter och tjänster och framkallar försäljning samt löpande kundlojalitet.
Oavsett om ditt företag är specialiserat på Porche lyxbilar eller tillfälliga arbetsförmedlingar, erbjuder webben dig möjlighet att hitta människor som letar efter vad ditt företag säljer.