marknaden underrättelsetjänster call center support

Marknadsundersökningar har varit en del av call center-tjänster för en lång tid nu. Call center genomföra lead generation-kampanjer för kunder då och då. Det blir viktigt att studera marknaden innan åtgärder vidtas. Arbetet strategized enligt de krav och trender på marknaden. Marknadsanalytiker hjälpa till i detta. Men med det kommande av komplicerade mått på marknadens studier och forskning, är det viktigt för BPO enheter för att få ut av det analoga läget och göra några slagkraftiga arbete inom marknadsundersökningar. Det är hur marknaden underrättelsetjänsten kom upp. Denna tjänst tar hand om de olika mått på marknadsundersökning och sammansmälter dem tillsammans på en enhetlig plattform. Det gör att samordningen av klienterna och callcenter enklare än någonsin tidigare.

Lead generation beror på vilka tjänster marknadsinformation. Call center experter studera marknaden och demografi. Uppgifterna används av klienterna för att tillverka sina produkter / tjänster och även tagga priserna. Kunderna vill alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser. På en konkurrensutsatt marknad, kan du pris inte dina objekt utan att kontrollera på marknadspriset för liknande produkter / tjänster. Outlandish prislappar skulle innebära en katastrof för marknadsavdelningen. Även när du introducerar något nytt på marknaden, måste du kolla upp om konsumenterna är redo för en sådan post. De utgående call center agenter måste ringa upp olika delar av marknaden och samla in data. De data analytiker kommer att kunna kasta mer ljus för användning av kunderna. Välgrundade beslut kommer att stärka telemarketing avdelning.

Market Intelligence Services är nödvändig för branding. Varumärken sälja produkter / tjänster. Den första uppgiften i försäljning leda generation i dessa dagar är att skapa varumärkesvärde. Det kan ske via nätet innebär eller samtal telemarketing. Du kan naturligtvis använda radio, tv eller tidningsannonser, men det är utanför ramen för denna diskussion. Oavsett media som du kan använda, kan du inte skapa varumärkets värde om du inte vet konsumenterna du försöker rikta. Vilka är deras inkomstgrupper? Vilken typ av livsstil leder de? Det är frågor som är viktiga för telemarketing tjänster. Dessa svar tillhandahålls av agenter call center som gör marknadsundersökningar. Dataanalys och tolkning är en viktig aspekt i detta arbete. För att säkerställa att de får rätt personer på jobbet, BPO enheter hyr ofta befattningshavare och statistiker för dessa projekt.

Att ge råd om komplicerade processer lead generation är också en del av Services Market Intelligence. Call center experter, med sin erfarenhet av att arbeta på fältet, känner vissa fakta när de ser på data som slagits samman av de utgående call center agenter. De delar sina insikter med säljteamet. Denna kunskap delar på den del av BPO hjälper till att förbättra förhållandet mellan potentiella kunder och försäljning. När säljteam har bättre idéer om marknadens behov, kan de använda sig av dem för att göra mer produktiva telemarketing samtal. Det beror på hur saker och ting strategized med avseende på tillgängliga data.