motorcykelolyckor och personskador en högre risk än bil

Det borde inte komma som någon större överraskning: motorcykelolyckor resulterar i en större andel av personskador och dödsfall än bilolyckor. En motorcykel, trots allt, saknar en ram som man kan absorbera något av effekten av en kollision, ryttare, därför lämnas sårbara för utstötning och sekundära effekter (dvs. slå i marken med all kraft den ursprungliga kraschen). Vad värre är att motorcykel dödsfall är på uppgång. Enligt California Highway Patrol (CHP) har 350 motorcyklister dödats statewide 2004. Detta antal har ökat varje år och uppgick till 465 dödsfall under 2007.

Motorcykel vrak orsakas av en mängd olika faktorer, av vilka några är: förare gör osäkra filbyten, ouppmärksam förare och förare under påverkan. Lägg i mixen cyklister som flyger på motorvägen vid osäkra hastigheter och oerfarna motorcyklister tar på mer cykel än de kan hantera och du är kvar med ett recept för katastrof.

Hoppas kunna göra en positiv inverkan på den dagliga pendla, har CPH påbörjat en kampanj för samhällsinformation uppmuntrar motorcyklister att delta i Kalifornien Motorcyklist Safety Program. Detta program främjar ryttare säkerhet genom grundläggande och avancerade kurser ryttare utbildning. Den grundläggande RiderCourse består av 5 timmar lärarledd undervisning och 10 timmar praktisk ridvana i en trygg miljö (vanligtvis en tom parkeringsplats). Samtidigt täcker Advanced RiderCourse säkerhet ämnen som spänner från skyddsutrustning till lane läge optimering.

Och CHP inte är inte ensam om att främja motorcykel säkerhet. Efter en uppgång i motorcykel dödsfall bland off-duty tjänst medlemmar, började militären kräver ridning klasser. Pensionerad armé berättigande kommenderar James Greer, en lärare i säker ridning på Camp Pendleton, citerades i Associated Press som säger “[servicemedlemmar] leva livet på en högre takt än genomsnittet civila. De hoppar ut ur fullständigt säkra flygplan och de åtnjuter det. De överlevde striden och de kommer tillbaka och tror att de är oövervinnerliga. ” Men som med alla motorcyklist, kan den känslan av osårbarhet leda till slarv och slutligen skada eller död.

Farorna med vägen utöver ryttare spänningssökande, alltför. Den Faktum är att vägen är inte alltid en välkomnande plats för cyklister. Minst 35% av dödliga och 44% av skada kollisioner är fel av det andra fordonet. En särskild fara uppstår när bikers är lane-delning (körning mellan andra fordon). CHP Sgt. Kevin Briggs relaterade sina erfarenheter i en berättelse med The Oakland Tribune, sade “Du har folk som inte använder en blinker som dra ut rakt framför dig, kommer människor som är arga och blockerar din väg, människor öppna dörrar.” Hans råd till ryttare: “Du måste använda sunt förnuft.”

Nu finns det inget riktigt gillar spänningen i väg ut på den öppna vägen med bara ren hästkrafter och stål under dig. Men kom ihåg, att spänningen inte är värt ditt liv. Så dra nytta av säkerhetsutbildning i ditt område, och alltid rida säkert.