När detta företagare öppnade sin dator & började att göra en powerpoint …… _-_

När detta företagare öppnade sin dator och började göra en PowerPoint-presentation till mig, sa jag till honom klart och tydligt att jag inte hade något intresse av PowerPoint tills jag var redo för det. Jag frågade honom, först, att kortfattat beskriva sin affärsidé så jag kunde besluta om att sitta igenom presentationen skulle vara av intresse för mig.

Så snart han stängt av PowerPoint, frös entreprenör. Han kunde helt enkelt inte berätta varför hans företag var så revolutionerande i timmen vi tillbringade tillsammans utan att PowerPoint. För honom, liksom så många andra företagare, är PowerPoint ett krycka snarare än ett komplement till den historia som han skulle berätta.

Jag sa till honom att innan han kunde lyckas höja något kapital, skulle han behöva dela sin vision innan att förklara hur man kommer dit. Annars skulle hamna något mer än en lösning som letar efter ett problem.

Jag förklarade precis vad han behövde göra för att börja jakten på kapital och hur farkosten hans berättelse så det skulle få en investerares uppmärksamhet. Jag sa till honom att han skulle också behöva utveckla olika versioner av hans berättelse: en för potentiella strategiska partners han kan samarbeta med i framtiden och en för de köpare som kan behöva sin programvara.

Han var upphetsad! Vi avslutade vårt möte med överenskommelsen att han skulle gå hem och fundera på hur han ville gå vidare.

En vecka senare, ringde han för att berätta att han inte ville ha hjälp att bygga sin berättelse eller definiera honom som expert farmaceutisk programutvecklare. Han hade allt han behövde just där – i hans PowerPoint presentation. Allt han ville ha var introduktioner till investerare. Han var säker på att detta enbart skulle se till hans framgång.

Nu är jag inte någon form av expert på mjukvara eller läkemedelsbranschen. Men, jag är en expert på att hjälpa företagare lägga ut sina företagsstrukturer så att investerare kommer att sitta upp och ta meddelande. I processen att lyckas höja tiotals miljoner investerare dollar, har jag lärt mig hur investerare tänker. De ser för visionen. Varje år jag titta på hundratals företagare tar PowerPoint synsätt och misslyckas. Varför? Eftersom de börjar i mitten!

När du får framför en investerare, har du tio sekunder på dig att övertyga dem om att du gör något riktigt spännande. Det finns inga andra chanser. Om du inte kan formulera din berättelse i dessa tio sekunder, kommer du att förlora sitt intresse. Du kommer aldrig få chansen att börja som PowerPoint-presentation.

Summan av kardemumman: Att bygga ett framgångsrikt företag är detsamma som att bygga ett hus. En arkitekt, arbetare och långivare kan vara beredda att hjälpa dig att bygga ditt drömhus, men du måste tala om för dem hur det ska se ut först. Om du har en dröm som är stor och spännande och du letar efter folk och pengar för att hjälpa dig att bygga det, se till att du kan beskriva din vision från början till slut så att andra kan se det, alltför. Underskatta inte hur viktigt detta fundament är. Om du börjar med dörren – du kommer att falla på ditt ansikte.