Obama inte helt mot outsourcing till Indien

Det senaste besöket av USA: s president Obama förtydligar att callcenter i Indien har skapat enastående möjligheter för amerikanska företag. Han konstaterade att Indien har skapat 50.000 jobb och är felaktigt stereotyp för att ta bort jobben från USA. Som framgår av president uttalande, den kvalitet call center-tjänster från Indien är fördelaktigt för globala organisationer. Det är på grund av dessa fördelar som Call Center Indien är alltid att föredra för outsourcing över de andra asiatiska länder. Obama påpekar också att även om vissa jobb har flyttats från USA till Indien men fortfarande fler arbetstillfällen skapats i USA bara på grund av Indien. Callcenter outsourcing till Indien är den bästa insatsen, call center i Indien värd spektrat av tjänster såsom utgående, aktiverade inkommande och web call center-tjänster

Call Center Outsourcing till Indien hjälpa dig att spara värdefull tid samt produktiva resurser som kan utnyttja för din kärnverksamhet. Dessutom kan du oerhört öka på företagens vinster och har ökat kvalitet, produktivitet och prestanda också. Indien är ett nav av talang är bland de bästa BPO destinationer i Asien och branschen av både utgående och inkommande call center förväntas växa exponentiellt under de kommande åren.

Indiens regering är stödjande av IT-branschen och har den politik som vårdar outsourcing till Indien. Utöver detta tidszon skillnaden mellan Indien och västra länderna gör det möjligt att göra dygnet runt kvalitet call servicecenter kund till dina kunder. Kundtjänsten på call center i Indien använder sig av Computer Telephony Integration samt interaktiva talsvarssystem för bästa resultat.

Den duktiga och utbildade callcenter verkställande från Indien är kapabel att göra effektiva tjänster bara på hälften av kostnaden i jämförelse med andra tjänsteleverantörer. Tillsammans med den bästa arbetskraften genom outsourcing till call center Indien får du mest avancerade teknik, mjukvara samt världsklass infrastruktur. Den satellitbaserade telekommunikationsnät underlättar snabb överföring av tal samt data över hela världen.

Alla de ovan angivna faktorer gör Indien en idealisk plats för outsourcing call center-tjänster till ett mycket rimligt pris. Om du lägger till utgående eller inkommande callcenter så kan du använda specialiserade färdigheter experter som i slutändan hjälper företag att få bästa service genom oerhört spara på dina egna resurser.