objekt att notera när hyra en kundtjänst rep

Vid anställning av en kund service rep, om du håller intervjun ljus du aldrig kommer att hitta om den person du intervjuar är bra för jobbet.

Genom interjecting en situation med din intervju kommer du att se hur de kommer att reagera om ett problem skulle uppstå. Tveka inte att sitta dem i en nära genom rummet och göra en fingerad situation. Detta kommer att bättre hjälpa dig i er strävan efter rätt person.

Om denna person är att ta itu med kunden, såsom i en butik situation, bör du ha dem hjälpa en mock kund, som i en person till person. I detta bör du vara mycket sparsmakad och kunna skapa lite obehag för din intervju, detta sätt kan du se om de kommer att hålla eller vika under tryck.

I denna dag och ålder ingen tycker att läggas på is. Det förlänger bara alla obehagliga situationer. Det drar ut dem och med tiden som rep får tillbaka på linjen kunden yelling. En bra kund service rep tar erforderlig information och ringa tillbaka till kunden. Om du ringer tillbaka inom en timme då kunden sannolikt är lugnare.

Genom att implementera denna metod med alla dina reps kundservice, tillbaka samtalet metod du är säker på att ta hand om verksamheten på ett mer effektivt sak. Detta gör då vägen för kundservice rep för att samla all information som behövs för att presentera och hjälpa kunden.