och nackdelar med call center outsourcing

Med en ökad efterfrågan på tjänster kundrelationen har callcenter outsourcing blivit en av de största affärer trenderna. Det är en kostnadseffektiv strategi för bättre och hanterade lösningar kundrelationen. Callcenter outsourcing är särskilt viktigt för företag med utländska verksamhet och en stor kundbas.

Call center-tjänster lägga till vinsten från sina kunder på ett betydande sätt. Deras tjänster hjälper till att hantera och upprätthålla varumärkets värde och utnyttja kundnöjdhet. Som fallet är med varje tjänst, har callcenter outsourcing också sina för och nackdelar. Det är viktigt att förstå båda sidor av outsourcing matrisen innan beslut fattas. De fördelar och kostnader för denna tjänst kommer att variera för olika företag. Däremot kommer vi att diskutera de gemensamma områden som är relevanta för olika industrier.

varför väljer callcenter outsourcing?
Kostnad fördel är den största fördelen om callcenter outsourcing. Tidigare har de flesta av de företag som används för att få in-house call center-tjänster. De tillhandahöll en-mot-en kundtjänst, som förde utmärkta resultat. Men på längre sikt, in-house callcenter bevisade dyrt. De fann att äta i ett företags resurser och infrastruktur. Kostnaden faktorn ökningar också på grund av en rad aktiviteter i samband med att upprätthålla ett callcenter, såsom hyra, utbildning, ersättningar till anställda, datasäkerhet och teknologi installation.

Med ankomsten av callcenter outsourcing tjänster, minskade kostnaden elementet avsevärt. Detta beror på att ett externt callcenter företag kan tillhandahålla tjänster till ett antal kunder. Kontoret plats, anställda och infrastruktur kan användas för att multiplicera fördelar. Således, högkvalitativa tjänster är möjlig på kostnadseffektiva priser. En stor revolution i callcenter outsourcing inträffade när företag började lägga ut tjänster till utländska callcenter. Detta minskar ytterligare kostnaden, eftersom sysselsättningen inom offshore destinationer var lägre än i de utvecklade länderna.

Call center kan också ge kunden barnomsorg 24 timmar om dygnet och hela året. De 24 x 7 tjänster är särskilt kritisk för branscher som bank, försäkring och teknik. Teknik är en annan forte av callcenterföretag. De tenderar att installera den senaste tekniken för att förbättra kundupplevelsen och öka produktiviteten. Eftersom ett callcenter fungerar som en förlängning av kundföretaget, alla positiva lägga till upp till företagets varumärke.

Baksidan av callcenter outsourcing
Outsourcing call center tjänster har också några nackdelar. För det första kan de callcenter chefer förståelse för kundens verksamhet ifrågasättas. När outsourcing till ett främmande land, kan språkliga och kulturella hinder försvårar kommunikationsprocessen. I båda fallen ökar omsättningshastigheten. Data sekretess är ett annat stort problemområde. Det har förekommit flera fall där ett callcenter företag eller dess anställda har varit inblandade i att sälja konfidentiella uppgifter.

Kundvård tjänster är avgörande för varje företag. Därför bör ett företag beakta både de positiva och negativa innan du väljer ett callcenter outsourcing företag. Det är bättre att lägga ut till ett företag med en bra meritlista, god infrastruktur och kultur-fit arbetsprocesser.