online reputation management ignorerar på egen risk.

Det är den erkänt faktum att skadlig ord rör sig mer snabbare takt än goda ord. En beklämmande eller skada konsumentens upplevelse kan påverka ett företag organisation tio gånger mer än en positiv upplevelse. Det kan påverka beslutsamhet för kunden och driva honom mot en stridande varumärke. Här är en illustrerad verkliga livet exempel som hände med en kund. För ett par veckor sedan, bestämde han sig för att köpa en ny mobiltelefon för sig själv. Precis innan de köper ett visst varumärke, bestämde han sig för att kontrollera andra människors åsikter om produkten. Detta var vändpunkten, vad han hörde tvingade honom att ändra sitt beslut att köpa ett visst märke. Å andra sidan är det konkurrerande varumärket hade positiva recensioner, slutade kunden upp köper märket han hade aldrig tänkt att köpa.

Ovanstående exempel visar att negativa åsikter kunde ha varit resultatet av någon missnöjd kund som väljer att uttrycka sin åsikt om en viss myndighet webbplats som rankas högre av sökmotorerna. Online Reputation Management är svaret på sådana händelser som kan eller inte kan vara avsiktligt skapas. Konsumenterna litar oftast på erfarenheter från andra människor innan ett köpbeslut. Ett företag med dålig reputation management blir utsatta för sådana biverkningar och förlorar sin varumärkesidentitet på nolltid.

Det kan bara föreställa mängden förluster, kan företagen drabbas på grund av glapp och negativa åsikter uttrycktes av konsumenterna. Detta skapar ett behov av en massiv mängd skador kontroll och reparation av skamfilade rykte. Företagen har inte råd att slarva mot negativ publicitet som serveras på den första sidan av ett resultat på sökmotorer. En framåttänkande företag kommer att införliva online program reputation management för att bekämpa sådana biverkningar mot sin produkt. De metoder som antagits av ett företag för att förhindra oro och pessimism samtidigt upprätthålla dess ja image utgör grunden för online reputation management.

Ett företag kan använda auktoritet sin blogg som ett värdefullt online reputation management enhet. Det kan samla in data från olika webbplatser med hjälp av verktyg som sök varningar för att ta reda på orsaken till klagomål och dess inverkan på företaget. Företaget kan sedan föreslå en lösning som hjälper till att lösa konsumenternas klagomål. Denna åtgärd ger önskade resultat. Konsumenterna återinföra sitt förtroende för företaget eftersom de är medvetna om att företaget verkligen bryr sig om dem. Företaget å andra sidan, får en chans att belysa dess ställning som resulterar i goodwill hos konsumenterna. Detta konverterar till återkommande inköp av kunderna. Således online reputation management är ett bombsäkert instrument för ett företag eftersom det kan göra det enklare och belysa på en hel del frågor och problem som konsumenterna ställs inför på grund av missförstånd.

Inte undra online reputation management är alltmer erkänd som en viktig process i den totala framgången för företaget. Ett företag som ignorerar online reputation management är större risk än den som inser det.