Orlando fastigheter i goda och dåliga

Jag läste Orlando Sentinel tidningen i morse och fann uppmuntrande information om Orlando marknad för bostadsfastigheter.

Artikeln rapporterar:

“Medlemmar av Orlando Regional Realtor Association sålde nästan 5 procent fler bostäder i november än de gjorde för ett år sedan, eftersom priserna fortsatte att sjunka till nivåer som inte setts sedan 2004, vilket har gjort fler bostäder mer överkomliga, rapporterade yrkesgruppen onsdagen.”

Denna uppgång var ursprungligen prognostiserade tidigare i år, då området fastigheter experter teorin att det rekordmånga Florida utmätningar så småningom skulle flytta till förmån för bostad.

Dessa siffror är verkligen positivt. Och de stöder teorier om områdets experter. Men de utgör också intressanta frågor, samt orsak till oro.

Först, kan siffrorna vara alltför positiv. Medan fem procent är anmärkningsvärt, är det inte mirakulöst. Det kan dock fortfarande vara tillräckligt för att röra marknaden i handling.

Försiktighet bör iakttas. En fem-procentig ökning i hemmet försäljning, särskilt i jämförelse med 2007 års försäljning – när marknaden tumlande i en nedåtgående spiral – avspeglar inte nödvändigtvis en total vändning i hemmet försäljning.

Dagens företagsamma spekulant måste fokusera på hans eller hennes personliga ekonomiska situation. Oavsett marknadstrender, hoppa för snabbt in i en tvivelaktig investering kan få konsekvenser.

Andra, om dessa siffror rör betydande köpare till handling, och marknaden är ännu inte stabila, nya husägare och investerare kan mycket väl hamna i samma situation som ett eller två år sedan, då stillastående egendom, svullna marknadspriser, och en decimerad ekonomin tvingade ägarna till avskärmning.

Det viktiga är att titta på siffrorna. Om fastighetspriserna fortsätter att falla, vänta med att köpa. Om de platta ut, vänta Orlando ekonomi att studsa tillbaka, sedan köpa precis innan järnet blir varm.

För homebuyers, fortsätter artikeln:

“Inte alla som vill köpa en bostad kan göra det just nu, även om de har bra kredit. Trots de låga finansieringskostnader priser, är köpare har fortfarande att möta högre krav på kreditvärdighet som en följd av den pågående stressen på de finansiella marknaderna.”

Lyckligtvis har Orlando hyresgäster varit förskonade dramatisk ökning i månatliga kostnaderna. Om en person vill köpa, men som ännu inte har kredit eller kapital att göra det, nu är en bra tid att hyra fastigheten.

Vänta tills du är redo att köpa. Fastighetsmarknaden fungerar kloka investeringar väl.

Novembers positiva siffror är positiva tal ändå. Om du är redo att köpa fastighet i Orlando, kan de nuvarande priserna är det bästa du kan hitta.