outsourcing-en idé för att få fler kunder eller bättre kundförvärv

Outsourcing är den avancerade åldern idé att spara pengar och minska driftskostnaderna. Det hjälper en spirande företag på flera sätt, vilket leder dem till en radikal strategi för att få fler och fler kunder.

I det aktuella scenariot, är outsourcing vara ett mycket effektfulla idé, om du ser fram emot att göra ditt företag en framgångsrik affär. Känd som den terminologi kundförvärv teknik, har outsourcing blivit ryggraden i ekonomin i många företag, däribland tredje världens stater, som Indien, Brasilien och Kina.

I den professionella termen, är Kunden uppnå eller förvärv beskrivs som en process för utveckling av relationer med nya kunder. Detta anses som den viktigaste aspekten av kundvård för alla företag. Företagen tittar alltid på olika metoder som kan vara till hjälp för att skaffa nya kunder. Under många företag outsourcar sina tjänster för att få nya kunder. Numera offshore outsourcing tjänster är de mest tillämpade förfarandet för att få nya kunder. Företagen tillhandahåller högkvalitativa tjänster till andra organisationer. Detta hjälper Provider Company i förvärv av goda kunder och köpare Företag i att få bättre lösning.

Många företag som är baserade i asiatiska länder som Indien, Kina osv gården ut sina olika tjänster till västländer (USA, Storbritannien etc.). Även outsourcing tros vara en mycket viktig essens kundvård och kundförvärv, är dess betydelse densamma för företag som tar emot tjänster, eftersom det hjälper dem att få en tjänst på en mycket lägre kostnad och öka värdet på sina affärsbeslut.

Numera är många i tredje världen med huvudkontor företag som tillhandahåller sina lösningar till företag som är belägna i de utvecklade länderna via Business Processing Outsourca sikt. Detta är inte bara gagna leverantören företaget men också kundföretaget, då kundföretagen kan utnyttja bättre lösning i en lägre kostnad på grund av överflöd av skickliga yrkesmän.