problemen med lead generation

Det finns några akuta problem som lead generation agenter är upp mot. Vissa är inom deras kontroll, medan vissa andra inte. För dem som är utanför sfären av call centers, kan man inte göra mycket. Du kommer bara att byta spår och prova något annat. Till exempel, kallar de begränsningar för utgående grupper callcenter på telemarketing att de kan göra är något som BPO kan göra något åt. Det är beslutat av telekomoperatörerna myndigheterna och förvaltningen av landet. Vad callcenter enheterna kan göra är att kolla upp olika vägar att knacka kunder. I denna artikel kommer vi att titta på några av dessa problem och diskutera olika sätt att lösa dem.

Det primära problemet för de utgående call center agenter är att deras riktade ringer inte ge dem en chans att pitch för försäljning. I samma ögonblick som de inser att det är ett telemarketing samtal, koppla bort dem. Att få dem att stanna på linjen är den enskilt svåraste problem. För att lösa detta problem, kan callcenter göra två saker. För B2B lead generation, kan du skicka in ett mail som förklarar hur du kan hjälpa kontaktens verksamhet. Skriv ner i otvetydiga termer hur saker och ting kommer att bli och vilken typ av erbjudanden du har på tallriken. När du har beskrivit din hållning, kan du ringa samtalet. Använd din e-post som referenspunkt. Om kontakten är intresserad kraftigt, kan du även få ett samtal tillbaka! Om inte, följa upp är en bra idé.

Om du arbetar på B2C telemarketing tjänster, skicka ett mail och följa upp är inte en genomförbar idé. Här kommer du att prova något annat. Spåra din webbplats och andra webbsidor, inklusive sociala medier sidor. Ta reda på vem som besöker och hur mycket de är intresserade av ditt varumärke. Är de skriver till dig? Är din inkommande call center laget svara på dem? Om det finns e-post och andra kommentarer som kommer in, kan du göra telemarketing samtal till dem. Dessa är människor som redan har visat mer än ett flyktigt intresse för ditt varumärke. Om dina BPO agenter ringer upp dem, kommer de att vara aktiva lyssnare, oavsett om de gör ett köp eller inte är en annan match helt och hållet. När agenterna får göra en pitch, kompetensen hos medlet har en hel del att göra med att omvandla denna ledning till försäljning.

Ovilliga konsumenter kommer alltid att förbli bane av lead generation. Tricket för att undvika dem är att göra intresserade av ditt varumärke innan din callcenter agent kallar dem. Du kan göra det genom direkt medier marknadsföring om du har budgeten. Radio-och TV-annonser är bra sätt att tala med människor. Människor har också större återkalla värden när det finns en annons på luft. På samma sätt kan du göra online varumärke marknadsföring och marknadsföring. Utnyttja sociala medier nätverk som Facebook och Twitter. Din idé är att skapa en buzz och se till att folk vet om dig.