roll kundservice i framgången för business

Business framgång är beroende av en mängd faktorer – en realistisk affärsidé, en genomtänkt affärsplan, en lämplig marknadsföringsstrategi och bra kundservice är bland de bästa sådana. Medan kundservice är en del av marknadsföring, kan de hållas åtskilda som ett separat fält på egen hand. Det är viktigt att definiera begreppet kundservice innan vi går vidare. Kundservice omfattar alla aspekter av interaktion med en kund och talar till organisationens bild i huvudet av en kund.

En kund ger en organisation med det mest ekologiska av alla reklam verktyg – word of mouth. En glad och nöjd kund är mycket mer benägna att skicka fler kunder på ditt sätt. Vidare finns risken för återkommande, som är ryggraden i många företag. Det är uppenbart att en person som har försetts med en produkt eller tjänst som han eller hon önskade i det perfekta sättet, skulle bygga en relation med säljaren.

Ytterligare kundvård lär verksamheten där det finns brister i systemet och ger värdefull feedback från kunderna. När ett företag tar emot respons, är det möjligt att se kundens image av organisationen och intryck av sina tjänster. Detta verktyg är ovärderligt att korrigera system samt bildhantering för verksamheten. Det är också en utomståendes perspektiv, vilket ger företagets ägare eller ledning en unik inblick.

Dessutom skulle en nöjd kund är mer benägna att delta i aktiviteter som bidrar till att generera data kundernas preferens. Dessa data går tillbaka till marknadsfunktionen för att hjälpa organisationen att bättre rikta och locka den potentiella kunder.

I själva verket skulle det inte vara en överdrift att säga att utan god kundservice, skulle ett företag inte överleva. Det gamla ordspråket “Kunden har alltid rätt” har varit grunden för många en organisation och vad det egentligen innebär är att hålla kunderna nöjda är den främsta principen för alla företag. Skälet för överlevnaden av många små företag i en tuff och konkurrensutsatt marknad är deras förmåga att ge personlig kundservice. Det är den mänskliga kontakten som värmer och livar upp en organisation i kundens sinne och går att bygga en relation. Detta förhållande är grunden för framtida tillväxt för ett företag.

Regelbunden och kontinuerlig interaktion med en kund ser till att kunden känner sig förbundna med verksamheten. Till exempel bygger en liten pub ägare som chattar med sina kunder och känner dem vid namn en relation med dem. Vidare, när han ser till att deras regelbundna bartendern gör sina drinkar och maten är färskt och varmt, han ger kundservice. Kunderna har en bra erfarenhet och känner att inrättandet behandlade dem väl. När en organisation växer eller går på nätet, det är mindre risk för detta ansikte mot ansikte interaktion och sedan verksamheten måste hitta kreativa sätt att säkerställa kundnöjdhet.

Roll kundservice till ett företag, online eller offline, är avgörande för dess tillväxt och överlevnad.