sätt att ge utmärkt kundservice

Du kan använda kundservicen som en effektiv metod för att särskilja dem från konkurrenterna. I själva verket är kundservice en av styrkorna i småföretag, och om den belyser kan konkurrera med större företag som kan erbjuda mer variation, lägre priser och ytterligare förmåner som du har råd. Men många små företag misslyckas i kategorin kundservice. Varför? En orsak är okunnighet. Det finns många exempel på god kundservice för att tjäna som modell för din verksamhet.

För att säkerställa att kunden tjänsten ditt företag är av utmärkt kvalitet, ta reda på vad konkurrenterna gör, imitera det eller komma över det. Läs böcker eller lyssna på ljudband från personer som har analyserat de företag som inspirerats av kundservice och se vilka lärdomar som kan dras av dessa giganter. Framgångsrika företagare hålla försöker alltid att förbättra affärsmässiga aspekterna.

Samtidigt, här är fem maximer som hjälper dig att få ditt företag status för att ge bästa möjliga kundservice.

1) Be om ursäkt, argumenterar inte

Om en kund har ett problem, be om ursäkt och rätta till problemet. Låt kunderna utvisa sina anklagelser, även om du är frestad att avbryta och rätta till dem. Sedan tillbaka dina pengar, ge dem en ny eller vad som krävs för att lösa problemet. Prutning diskussioner eller på grund av dåligt kommer att generera en återbetalning. Korrigera misstag omedelbart. Tänk på att ett klagomål om ditt företag en möjlighet att förändra situationen och skapa en lojal kund. Naturligtvis kommer vissa kunder alltför överdrivna påståenden för att tillfredsställa. Om det händer, lägger största omsorg för att erbjuda ett attraktivt alternativ till måttlig.

2) Be om feedback, att inte förlora riktningen

Fråga din kunds skattar sin tjänst regelbundet. Detta kan göras med hjälp av ett kort frågeformulär som finns med varje produkt som säljs eller skickas till större kunder. Gör enkäten är kort så att du inte tycker att det är svårt att svara på, och se till att kunderna vet att de kan vägra att delta. Berätta alltid för kunderna att syftet med undersökningen är att tjäna dem bättre. Om de fylla i enkäten och har inga problem, kommer att fungera som en påminnelse om god service den erbjuder. Om problem uppstår, kan de behandlas.

3) vara flexibelt

Måste vara flexibel och klara av konsumenter eller kunder, där flexibilitet innebär att få information till sin klient, men inte i det område av expertis.

4) alltid säga “ja”

Detta betyder inte att ge upp din personliga vilja på uppdrag av kunden, men det innebär att hitta ett sätt att hjälpa till att uppfylla kundernas önskemål. Alltid säga ja innebär att använda orden “detta inte är möjligt” är förbjudet i ditt företag och du har inte råd att använda dem. Det låter lite dyrt och obekvämt, men efter analys hittar det billigare än att förlora en kund. Du behöver spendera mycket pengar och tid för att attrahera en ny kund.

5) Promise little, leverera mycket

Gör dina kunder tror att de är viktiga för dig, alltid ger intryck av att göra en extra ansträngning och se en liten omkrets fritid på sina deadlines och leverera tidigt.
http://www.gbsonline.co.in/