Sju sätt att göra dina kunder känner sig viktiga

Två viktiga pre-läsa noter: Innan du väljer att läsa eller inte läsa den här artikeln, låt göra två saker klart. Alla har kunder. Även om du arbetar i en intern personal avdelning i ett stort företag, har du kunder. De är de människor du ger arbete till. Och för det andra, inte avskräckas av begreppet Customer. Kanske du kallar dem klienter, studenter, patienter eller (Gud förbjude!) Användare. Om något av dessa ord fungerar bättre för dig, läs det ordet varje gång du läser Kunden. Nu när jag har eliminerat dina skäl för att inte läsa, fortsätt. . .

Vi kan läsa massor av böcker och artiklar om strategier kundservice och hur man bygger processer som kommer att betjäna kunder mer framgångsrikt. Alla dessa saker är värdefulla, men om vi lägger all vår fokus på processer, system, strategier och rutiner som vi kan förlora reda på något mycket viktigt.

Kunderna är människor först.

Detta innebär att var och en av dina kunder, som alla andra, vill känna sig viktiga. Det en universell sanning – vi alla vill ha den känslan, och kommer att dras mot dem som gör oss känner så.

Tips: ha kunder dras mot dig är en mycket bra sak.

Här är sju sätt att du som individ, kan oberoende av eventuella företags policy eller system, göra kunderna känner viktigare, skriven ur kundens perspektiv:

Använd mitt namn. Jag vet att jag kanske har en kund eller registreringsnummer och att jag kanske måste ge det till dig. Men jag vet också att när du sätter det numret i systemet, du vet mitt namn. Använd den. Om jag lämnar er mitt kreditkort, nu vet du mitt namn också. Använd den.

Jag vill vara en del av “i” publiken. Det är därför jag gillar att vara inbjuden till Frequent Flyer klubbar, ofta klubbar köparen eller något som ger mig rabatter, speciella tjänster, utbildning eller överraskningar. Om du har denna typ av klubb, bjuder in mig att delta. Om du inte redan har ett, tänk på att starta en.

Fråga mig om mitt råd. Jag har en åsikt, och om bad på rätt sätt, vid rätt tidpunkt, när jag vet att du verkligen bryr dig om svaret, jag ska ge dig detta råd. Yttrande kort kan vara OK, men jag skulle älska att bli tillfrågad personligen. Ge mig en chans att säga vad jag tycker, och jag kommer att belöna dig med mer av min verksamhet. Jag inte får ofta frågan om min åsikt, och det känns bra. Och vem vet, kanske du även få en bra idé för en ny produkt eller tjänst.

Erkänna mig. Jag vet att du är upptagen ibland. Jag kan se linjen. Jag förstår även att ditt system kan vara nere, eller att du har fem personer i telefon kö. Jag har varit där, jag jobbar också. Men när jag ringer eller kommer med, erkänna att jag är där och låt mig veta att du är glad att jag är i linje. Ett leende och ett hej, eller en “Vi ska vara med dig inom kort” kommer att gå långt. Erkänna mig och jag ska förstå. Ignorera mig, och väl, hur känner du dig när du har ignorerats?

Överraska mig. En lilla extra med min beställning eller en handskriven anteckning skulle vara trevligt. En särskild rabatt “bara för att” eller ett gratisprov av dessert. Det behöver inte vara en stor sak, och det behöver inte vara varje gång. Om du får en bra överraskning, vill du dela den med andra? Jag också.

Apologize. Jag hatar när folk försöker bevisa att de hade rätt, eller inte nämna det faktum att ordern är tre dagar för sent, eller tilläggsavgiften kan inte tas bort, eller posten är slut i lager. Men återigen, jag vet saker händer. När saker går fel men, snälla ge mig en enkel ursäkt. Här är det roligaste. När du gör ett misstag, och sedan be om ursäkt (kanske även inklusive en överraskning av något slag) Jag kommer att älska dig mer än någonsin. Ursäkter och goda återvinningar tjänsten är så sällsynt att du kan ta mitt missnöje och förvandla det till lojalitet, om du kommer att göra denna rätt.

Lyssna. De flesta alla andra saker jag har sagt till dig att du måste lyssna. Jag kan berätta när du verkligen lyssnar på mig och det gör mig väldigt bra – eftersom sant lyssnande är sällsynt, ibland även hemma. Lyssna på min oro. Lyssna på mina idéer. Lyssna på min beställning, så att vi inte har några missförstånd. När du verkligen lyssna, du kan inte tro hur bra det får mig att känna.

Alla av oss kan göra de flesta av dessa saker varje dag. När vi gör det vi kommer att göra vårt arbete roligare, kommer lättare, och ganska troligt börja skapa legioner av lojala kunder omedelbart.

Och innan du går, läser dessa sju saker igen, med rösten av en av dina kunder i ditt huvud, som en påminnelse om hur du kan göra alla dina kunder känner sig viktigare.