skriver effektiv verksamhet tackkort

Ett av de bästa sätten att upprätthålla bra relationer med viktiga kunder, leverantörer eller kollegor är det klassiska tackkort. Denna artig påminnelse om hur mycket du värdesätter en viss relation kan vara bara trycka dig och ditt företag behöver för att behålla värdefulla relationer. Följande är några tips att tänka på vid utarbetandet av ett företag tack kort eller tackkort.

Håll det professionella – Även när det handlar om regelbundna kunder, bör du alltid behålla en air av professionalism. Använd huvudet företagets brev och se till att inkludera ett visitkort. Adress mottagaren av hans eller hennes rätta namn och använda ett språk som är i linje med en riktig professionell.

Inkludera dina uppgifter – inte anta att mottagaren fortfarande har din information om filen. Se till att inkludera ditt fullständiga namn, titel, direktlinje, email, etc. Vad är användningen av en anslutning, om den andra parten inte vet hur man kan nå dig? Se till att de faktiskt kan kontakta dig om de vill!

Var specifik – Se till att du refererar till specifika scenariot eller händelse som har inspirerat din tacksamhet. Kom ihåg att människor är upptagen och kan lätt glömma att ens den mest betydelsefulla händelsen. Också, som visar att du minns händelsen tydligt kommer att hjälpa mottagaren att känna att han eller hon värderas av dig-ett bergsäkert sätt att förbättra din affärsrelation.

Var inte långrandigt eller lila – Håll det enkelt och direkt. Inte vaxa poetiskt. Detta är företag, trots allt. En enkel “tack” och enkel berättelse kommer att få den punkt över tillräckligt.

Prova hand skriva en sektion-Så länge du använder en professionell struktur som företagets brevpapper, handskrift och med bara en del av din anteckning-som en Post Script-kan vara den extra liten touch som inte bara gör brevet mer effektiva, men också gör det mer sannolikt att läsas.

När du har bemästrat dessa enkla tips och införlivas tack kort och anteckningar i din verksamhet repertoar, kommer du att börja se resultat direkt. Det är fantastiskt vad lite av det civila och artig diskurs kan göra! Tackkort kommer att hålla kunder och klienter lojala, och göra ditt företag ser bra ut.