småföretag kundservice etikett

Kanske du har precis börjat ditt liv som en småföretagare, eller kanske du har varit på detta ett tag nu och ditt företag börjar plocka upp. Hursomhelst, en sak du måste veta och utnyttja om din status som ett litet företag: Du har förmågan att ge mycket överlägsen kundservice som erbjuds av även dina största konkurrenter.
Orsakerna till detta är tydliga när du ger det lite eftertanke. Det finns absolut inget sätt ett stort företag kan känna alla sina kunder och erbjuda dem den typ av personlig service som du kan som ett litet företag. Gör inte misstaget att behandla dina kunder som om du vore ett större företag men. Bara några enkla regler kan hjälpa dig att ge verkligen stellar kundservice som kommer att hålla dina kunder kommer tillbaka och rekommendera din produkt eller tjänst till andra.
Ett. Aldrig ducka din kund.
Du kommer inte att behålla någon som kund för länge om du undviker att tala med dem. Detta kommer bara att reta din kund, och du kan satsa han eller hon kommer att leta efter någon annan som ger samma produkt eller tjänst som du. Se till att inte låta telefonen tagg urartar – försöker göra en poäng av att vara runt när en kund ringer. Det finns få bättre sätt att bygga kundlojalitet än att vara tillgänglig för dem.
2. Var ärlig om dina misstag.
När ett litet företag gör misstag, misstag är ofta en tillräckligt liten nivå att kunden vet exakt varför de inträffar och kan förstå det. Till skillnad från större företag, där om du vill förklara misstag du måste följa det genom flera olika avdelningar, ett mindre företag kan helt enkelt säga något i stil med “Vi fick inte transporten när vi trodde att vi gjorde,” eller “Jag beställde fel sak. ” Inte prevaricate inte, berätta för dem vad du gjorde fel och hur du ska fixa det.
Tre. Omsorg om återkoppling
Även om en kund har haft en negativ upplevelse med ditt företag, försöka få deras synpunkter på din produkt eller tjänst, och företaget som helhet. Även en arg person som berättar saker som du inte vill höra kan ha något att säga som kan hjälpa dig att förbättra saker och ting från och med då. Med lite diplomati, kanske du även att kunna prata ner en rasande kund, särskilt om de känner att de blir lyssnade på.
4. Vet att dina kunder är mer än bara pengar de betalar dig.
Som ett litet företag, har du lyxen att behandla din kund som en människa, inte bara som ett nummer. Detta är något som är nästan omöjligt för stora företag, så se till att du dra nytta av det. Oavsett om det betyder att du skickar dem e-julkort eller om du bara kommer ihåg deras namn och fråga dem hur det går när du kontaktar dem på telefon, ser du att genom att behandla dem som andra människor snarare än som siffror, kommer du får många återkommande kunder.
När du är ett litet företag, är kundservice inte något som du har råd att vara ledig om. Gör en verklig ansträngning och du kommer att upptäcka att du kommer att belönas med kundernas rekommendationer, kundlojalitet och betydligt trevligare arbetsmiljö.