sociala medier marketing_

Under de första åren av World Wide Web, genom 80-talet var internet verkliga potential förverkligad på grund av begränsningar i teknik, uppkoppling och snabbhet i kommunikation samt det faktum att användningen av anslutna datorer var begränsad till ett mindre socialt demografisk. Med tillkomsten av ny teknik inom databehandling och kommunikation, en tid präglad av interaktivitet grydde på världen av webben, inleder en ålder av web2.0 som vi känner den idag.

Användningen av Internet som en social interaktion verktyg tog världen med storm. Den snabba ökningen i popularitet, först av e-grupper, därefter av personliga sociala webbsidor och nu sociala medier webbplatser som används av människor över hela världen har öppnat upp en helt ny dimension av marknadsföring möjligheter i världen eller e-handel samt. Social Media Marketing (SMM) är svaret att använda denna popularitet att avancera din e-business och ta ditt företags marknadsföring effektivitet till en global skala i den globala byn, att människor som använder sociala medier baserade webbplatser (som facebook, social bookmarking & Video nätverkssajter).

Den typ av webbplats definierar vanligen den demografiska av dess medlemmar i fråga om ålder, områden av intresse och även kommersiell verksamhet. Populariteten av webbplatsen själv är översatt till räckhåll för din marknadsföring.

Följande är typiska åtgärder som vidtagits för att lansera en konsoliderad marknadsföringskampanj över sociala medier spektrum:

> Välj relevanta sociala medier webbplatser för att vara riktade.

> Planera och design av marknadsföringsstrategi för riktade webbanvändare.

> Samla eller skapa unikt innehåll, inklusive beskrivningar av produkter eller tjänster och videofilmer etc att lägga på webbplatserna.

> Skapa företag / personliga profiler på webbplatser och presenterar unikt innehåll där.

> Skicka vänskap / gå förfrågningar till medlemmar som tillhör den riktade demografiska för dina profiler och grupper.

> Skapa Bloggar och direkt trafik till dem för att öka deltagandet.

> Mål befintliga e-samhällen som är relevanta för ditt syfte och delta i diskussioner genom regelbundna inlägg och länka till kvalitativt innehåll.

Följande resultat kan förväntas från att göra en samlad och engagerad insats i SMM:

> Riktade och relevant trafik attraheras.

> Global eller lokal marknadsföring nå åstadkoms.

> Billig reklam och även gratis publicitet.

> Ökad lead generation genom människor landar på din sida, och därmed ökad försäljning.

> Produkt / tjänst främjande genom möjligheten att skicka e-post / nyhetsbrev där du kan tillkännage senaste erbjudanden och paket.

> Popularisera och sprida lansering av nya produkter eller tjänster.

> Samla tillgängliga e-postadresser från kontakter på sociala medier webbplatser för att sammanställa en lista med potentiella kunder.

Insatser i SSM kommer att ge resultat endast om insatsen är omfattande och ihållande. Resultaten kan ta lång tid eller en kort tid, beroende på intensiteten i kampanjen och i allmänhet på antalet profiler och grupper som skapas för ändamålet. Bygga personliga affärskontakter hjälper också, med många virtuella medlemmarna medvetna om era tjänster och passerar ditt namn till andra genom den bästa typ av marknadsföring teknik “word of mouth”.