tekniker för hantering av kundklagomål

Jag arbetar i en kundsupport, så jag har sett många typer av klagomål. Utbudet av klagomål kan vara ganska bred och täcker de områden som produkter, planer, personalens beteenden, bonus, tjänster …….. etc. Dock fick jag veta att det mesta klagomålet hände på grund av vissa typer av missförstånd och inte på grund av defekta produkter eller dålig personal “beteenden.

Kunderna kan skada deras humör och skriker över telefon. Så, vad ska vi göra då? Tja, ska vi låta dem uttrycka sin känsla och missnöje. Avbryt inte dem när de talar till dig. Samtidigt invänder inte vad de har sagt. Bara låta dem berätta om hela historien och du kommer att ha idéer om roten och orsaken till problemet.

Det skulle vara meningslöst även du har möjlighet att ut tala dina kunder och du vinner i denna kamp, ??eftersom du kan ha skadat kundernas känsla. Som ett resultat kommer du förlust många företag i framtiden. Så, är det viktigt att du förstår de problem och tala till dem artigt att uppnå en “win-win” situation. Vänligen inte känner trycka eller olycklig om de skälla och skrika på dig, eftersom kunderna inte är nöjda med företagets produkter, (eller något annat) de inte klaga om dig! Kunderna är inte skällde dig efter allt, de bara höja sitt missnöje om företaget eller produkterna.

Å andra sidan, vad ska vi göra om kunden vill göra en reklamation på räknaren? Egentligen är den teknik för att hantera dessa klagar samma som ovan nämnts. Det annorlunda är att du ska leda de arga kunder till ett rum och servera dem med drinkar först, då bara du börjar prata med dem. Detta visar att vi respekterar och vi är redo att tjäna dem. Låt inte dina arga kunder att klaga framför disken för att undvika scenen blir det centrala för attraktion.