tio bästa sätten att förlora en kund

Efter dagar med att söka på nätet, hittade jag en hemsida som jag trodde sålde posten jag behövde. Upphetsad, skurade jag hemsidan för priset på produkten och betalningen. Tyvärr hittade jag aldrig informationen. Efter tio minuter att söka, gav jag upp.

Oavsett hur många besökare du kan locka till din webbplats, det finns fortfarande sätt att förlora dem innan du gör en försäljning. Nedan är de 10 bästa sätten att förlora en betalande kund.

Ett. Navigation – Ett av de enklaste sätten att stänga en webbplats besökare är att skapa en komplicerad hemsida. Om en kund kämpar för att hitta sin en produkt, kommer de högst sannolikt blir frustrerad och lämnar webbplatsen innan de köper.

När jag först designat min hemsida hade jag ingen aning om design. Ser tillbaka, jag är inte
säker på att jag åstadkommit ganska och jag ville inte skapa en enkel hemsida för att navigera. Ungefär som
den jag nämnde tidigare, var min hemsida frustrerande för besökare.

2. SYSSELSATTHET – fel typ av webbplats kan stänga av besökare och avvärja försäljning. Skapa en webbplats utformad för din målgrupp. Till exempel, om du säljer aromterapi produkter, kommer du vill ha en avkopplande miljö. Men om du är en tränare som du vill pumpa upp folk. Din webbplats bör vara full av liv och aktivitet.

Tre. Dimensionering – Många webbplatser gör misstaget att dimensionering sin design för att passa deras skärm. Tyvärr, den standard upplösning som de flesta skärmar är dimensionerade för (800 x 600) matchar inte alltid. När detta händer, måste besökarna bläddra inte bara upp och ner på sidan, men vänster och höger också. För att eliminera denna frustration, ställa dig bredd på högst 800 pixlar.

4. Point of Contact – När besökarna på din webbplats har en fråga de vill ha möjlighet att lätt hitta dina kontaktuppgifter. Många webbplatser visar sin e-postadress, telefonnummer, eller en länk till deras kontaktuppgifter antingen i menyn eller på den övre / nedre på deras hemsida, vilket gör det lätt att hitta.

Fem. Dolda Prissättning – Kunderna vill ha all nödvändig information innan de gör ett köp. Se till att dina priser är tillgängliga på framsidan. När kunderna måste gräva för prisuppgift, det finns en god chans att de kommer att bli frustrerade, ge upp och lämna din webbplats.

6. Kundtjänst – Du kan ställa din verksamhet bortsett från alla andra genom att erbjuda snabb, vänlig och hjälpsam service till dina kunder. Försök att svara på e-postmeddelanden och telefonsamtal inom tjugo-fyra timmar. Smile medan du skriver eller talar i telefon eftersom dina kunder kommer att höra GLAD RÖST i din röst och reagerar.

7. Uppföljning – Om kunden ställer en fråga om en produkt eller tjänst, följa upp inom 48 timmar för att se om de har några frågor. Många gånger denna uppföljning kan leda till en försäljning. Att försumma uppföljning kan förlora dig kunder.

8. Spam – Om du har ett nyhetsbrev eller annan typ av e-postlista, var försiktig med vad du skickar till dina prenumeranter. Undvik utskick som ser ut som spam. Välj en mall som fungerar för dig och som kommer att kännas igen för dina läsare.

9. Professional Conduct – I näringslivet är det viktigt att du är professionell, speciellt när det handlar om svåra klienter. Det är viktigt att vara snäll, artig och ta hand om verksamheten. Avstå från alla typer av namn ringer eller skylla placering. Stå upp för din verksamhet på ett professionellt sätt och behandla dina kunder med respekt vid alla tidpunkter. Kom ihåg det gamla ordspråket – kunden har alltid rätt.

10. Betalningsalternativ / Säkerhet – Kunderna vill veta att de kan lita på dig med sin finansiella information. Välj en betalning som erbjuder ett säkert sätt att transitering order och kreditkortsinformation. Om möjligt, erbjuda mer än ett betalningsalternativ för att ge dina kunder möjligheten att välja hur de ska betala.

Skapa en webbplats som är kundvänligt är inte så enkelt som man kan tro. Det finns många aspekter att beakta och designern måste välja noga eller riskera att förlora försäljning. Undvik dessa tio no-no är och gör din webbplats till ett framgångsrikt företag venture.