Tips för att upprätthålla dina maskiner vakuumförpackning

Vakuum förpackningsmaskiner är det bästa sättet att hålla din mat fräsch och frisk. Ett vakuum förpackning maskin hjälper till att bevara näringsvärde och naturlig smak av livsmedlet. Det är därför ett vakuum sealer eliminerar syre samtidigt som maten. Borttagning av syre eliminerar frys brännskador och bakterietillväxt, vilket gör maten nyttigare och godare.

Bevittnar vikten av ett vakuum förpackning maskin, är det mycket viktigt att du tar väl hand om din maskin. Vakuum förpackningsmaskiner kräver minimalt underhåll. Dock bör du hålla maskinen så ren som möjligt, eftersom detta kommer att förlänga dess livslängd.

Här är några tips som hjälper dig att underhålla din maskin vakuum förpackning:

l Rengör alltid maskinen efter ditt arbete är över.
l Dra alltid ur och stänga av maskinen före rengöring.
l Rengör maskinen med en fuktig trasa. Se till att området runt tätningarna, är både topp och botten noggrant ren. Det beror på om sälarna har blivit blöta eller på annat sätt förorenats, kommer de inte täta livsmedel på rätt sätt. I så fall bör du ta bort tätningarna genom att försiktigt dra ut dem, vara noga med att inte skada dem. Torka tätningarna med en ren trasa.

Området runt vakuumpåsen behöver tätas för att skapa ett vakuum. Detta görs med hjälp av skum remsor gummitätning på botten av maskinen och på locket. När remsorna är nya, de gör en perfekt tätning, men efter ett år eller två i bruk, blir tätningen mindre effektiv. Således, för att bibehålla effektiviteten i din maskin, måste du byta ut tätningarna efter 12-48 månader beroende på hur mycket du använder maskinen och vad du packar.

Underhålla och kontroll av flytande fällan är också mycket viktigt. Det görs för att se till att ingen vätska har funnit sin väg in annars maskinen inte kommer att fungera korrekt. Du kan tvätta den flytande fällan och använda den efter torkning den ordentligt med hushållspapper. Om den flytande fällan behöver bytas, se till att du sätta tillbaka det ordentligt genom att trycka fast det ordentligt. Detta är viktigt för att säkerställa en korrekt vakuumförsegling.

För att säkerställa att din vakuum förpackningsmaskin tätar påsar utan hålla sig till det, måste du se till att värmeelementet är täckt av ett non-stick band som vanligtvis är gjord av teflon. Denna remsa vanligtvis varar ett par år. Du måste dock hålla koll och byta ut den så fort det blir byte.

Sist men inte minst, måste du förhindra att vätska från att fylla den flytande fällan så att den inte hittar sin väg in i motorn och förstör den.

Om du håller ovanstående tips i åtanke, din vakuum förpackningsmaskin kommer inte bara fungera effektivt, men också längre.