topp fem fördelar med att beställa en medicinsk telefonsvarare

Är du en läkare överväger att beställa en medicinsk telefonsvarare? Vilka är fördelarna med en läkare telefonsvarare? Hur kan det hjälpa dig att förbättra verksamheten och bli en bättre läkare totalt? Tänk de bästa fem fördelar med att använda en tjänst läkare svara.

Ett. den personliga kontakten
Det finns alltid något att säga om den personliga touch i verksamheten. Folk är alldeles för alienerade i dag inte uppskatta någon medkänsla och lite empati när man kommer från människor som de gör affärer med. När du beställer en medicinsk telefonsvarare du sätter dina patienter på linjen med vänlig, artig möte beslutsfattare, sjuksköterskor och assistenter kontor. Dina patienter kommer att uppskatta att prata med en människa som representerar dig långt mer än en telefonsvarare som (naturligtvis) inte bryr sig.

2. ett mycket bättre schema
Någonsin haft att tigga och be din receptionist att arbeta övertid eller några timmar på helgen? Med en läkare telefonsvarare detta aldrig kommer att bli ett problem. Om det behövs, kan du ha ett team av kvalificerade agenter jour 24 timmar om dygnet, dag och natt, och även varje dag i veckan. Helger och helgdagar är inte ett problem när du arbetar med distansarbete medel, eftersom många hyrs enbart på grund av deras efter timmar tillgänglighet. Å andra sidan, för att övertyga en personlig receptionist jobbar sju dagar i veckan inklusive juldagen skulle mer imponerande än hjärnkirurgi.

Tre. en rimlig kostnad
Det är ingen tvekan om att hyra ett kontor fullt av arbetare, eller till och med en eller två receptionister, kan ta en stor del av din årliga budgeten. I denna ekonomi är det svårt att föreställa sig att vara så generösa med löner. För en rabatt på kvalitet, kan du lägga ut dina samtal till en läkare telefonsvarare och betalar bara en bråkdel av vad det skulle kosta att anställa heltidsanställda. Bäst av allt du betalar endast för den levande telefonsvarare som du använder.

4. kvalificerad personal
Det finns en massa människor som är villiga att arbeta för dig, men är de verkligen kvalificerad? När du arbetar med ett medicinskt call center företag du kan vara säker på operatörerna är erfarna, har gått igenom HIPAA utbildning och har stor erfarenhet av att ge snabb, artig service.

Fem. katastrof-och nödhjälp
Om det någonsin är en out-of-office eller på kontoret nödsituation, kommer oavsett dina patienter göra? Om du inte är väl förberedd, kunde de lider verkligen för din frånvaro. Å andra sidan kan ett medicinskt call center säkerställa att deras samtal hörs och registreras omedelbart