tvättmedel gör rätt val

Många packar helt enkelt sina smutsiga kläder och skicka dem till en tvättstuga butik och hämta dem senare. Vissa investera i sin egen tvättutrustning. En tvättmaskin kommer inte för dyrt i dag, och varje familj kan ha en hemma. Detta sparar resor till tvättstuga företag eller tvättomater. Efter att ha köpt en bricka, är nästa sak att göra är att hitta rätt tvättmedel. Det är egentligen inte svårt att leta efter tvätt eftersom de kommer i många märken. Dock är inget diskmedel betydligt bättre än den andra.

vätska kontra pulvertvättmedel

I grund och botten, de är lika i sammansättning. Pulvertvättmedel har funnits mycket längre dock. Eftersom uppfinningen och populariteten av tvättmaskiner, har pulvertvättmedel blivit användbara. Du kan inte doppa detergentstänger i brickor. Som för flytande tvättmedel, är deras främsta fördel deras blandbarhet. En flytande tvättmedel blandas med vatten direkt, så det är bra när du tvättar kläderna i kallt vatten, där pulvertvättmedel kan upplösas långsamt.

biologiska detergenter

Dessa typer av rengöringsmedel är mer populära på marknaden idag än icke-biologiska sådana. Biologiska rengöringsmedel har aktiva enzymer som hjälper till att ta bort fläckar. Därför är de lämpliga för att tvätta vita kläder. Målat vita kläder kan tillåtas i blöt i vatten med biologiskt tvättmedel och sedan tvättas. Det finns emellertid vissa typer av tyger som inte kan tvättas i denna typ av detergent. Silke och ull, till exempel, kan skadas av starka kemikalier i biologiska tvättmedel.

Många människor manifestera allergiska reaktioner på biologiska rengöringsmedel. Sådana reaktioner kan vara allt från mindre klåda till dermatit. Alla rengöringsmedel som orsakar en sådan allergisk reaktion bör avbrytas. Som en säkerhetsåtgärd, bör du använda handskar när du tvättar dina kläder. En annan sak vore att byta till mildare rengöringsmedel. Icke-biologiska detergenter rapporteras vara skonsammare mot huden, men de saknar starka kemikalier som bryter ner fläckar lättare.

tvättmedel med blekmedel

Kläder klassificeras allmänt in i vita och färgade kläder. Vita kläder kan göra bra med tvättmedel som innehåller blekmedel. Du måste skilja vita från färgade kläder-och tvätta dem separat. Du kan även använda det vatten som används för att tvätta vita kläder, särskilt om den har blekmedel, eftersom blekmedlet förorsakar de färgade tyger att bli tråkig.

Detta tyder på att du måste använda två typer av rengöringsmedel-en för dina vita kläder (tvättmedel med blekmedel) och en för färgade kläder (en utan blekmedel).

gå grönt

Det finns så kallade rengöringsmedel som kan användas för lätt smutsade kläder, och det är deras begränsning. De kan inte åberopas när målet är att ta bort envisa och tunga fläckar. Biologiska rengöringsmedel är ännu mer effektiva för att avlägsna svåra fläckar. Men du kan gå för miljövänliga tvättmedel om du bara tvätta kläder utan fläckar.

Det finns andra sätt att gå grönt. Till exempel kan du välja brickor som inte utnyttjar mycket vatten och diskmedel. Å andra sidan, är det nästan omöjligt att tvätta kläder utan hjälp av rengöringsmedel. Men du kan prova att göra med mindre tvättmedel. Bestäm rätt mängd tvättmedel för varje kilo av smutsiga kläder. Detta bör minimera avfallsprodukter förs vidare ut i miljön. Going green inte behöver vara dyrare, leta efter kuponger tvättmedel för att spara pengar.