vad är den bästa kundservicen under en lågkonjunktur

Har du läst artiklarna i tidningarna om status för vår ekonomi? Jag är inte säker på att vi är verkligen i en recession eller ens i en depression, som vissa pessimister tycks tyda. Får att avgöras av historiker om några år när alla data är tillgängliga och analyseras.

Har du hört om den relativt låga förtroende avläsningar från allmänheten? Du själv kanske har frågat dig själv hur du ska fortsätta att betala för $ 4/gallon gas vid pumpen, ständigt ökande priserna för mat, och många andra dagliga förnödenheter.

Officiellt har vi en inflation på cirka 1,5 – 2% men när jag tittar på det mesta av vad vi konsumerar, har det ökat lätt med 20% eller 30%, och i vissa fall till och med 40%, för att inte tala om 100% ökning när du fyller upp tanken på min bil.

Känner du samma smärta? I så fall kanske du frågar dig själv vad du kan göra. Du kan också fråga dig själv vad din organisation kan göra, som din arbetsplats är förmodligen en resurs du har inte råd att förlora i dessa utmanande tider.

Med arbetslöshet racing mot 6% i hela landet, det finns en ökande rädsla bland de anställda om anställningstrygghet. Den allmänna stämningen av befolkningen undertrycks av hopp i priserna verkar kriget som inte till slut, den negativa ekonomiska nyheter, den ändlösa strömmen av rapporter om utmätningar. Det ser nästan ut som allt är på ett negativt downslide just nu.

Individuellt kan vi inte ändra grunderna för ekonomin och de tillhörande politiska beslut. Vad vi kan göra är att komma tillbaka till det mest grundläggande i att göra affärer. En av dessa mycket grundläggande saker är kundservice.

Jag tror starkt på att den trenden vi ser idag i många organisation kommer att beklaga när dammet av allt tumult kvittar. När företag vill minska kostnaderna, ser de oftast på de delar av organisationen som inte levererar tydliga avkastning på investeringen. Dessa inkluderar, nästan på samma nivåer, kostnader för utbildning, och kostnader och löner för kundservice.

En av de ytterligare villfarelser är den tror att ett minskat antal kunder som kommer in i butikerna eller besöker din webbplats innebär att du inte behöver så många människor som tillhandahåller tjänster. Motsatsen är faktiskt sant.

När du vill behålla rimliga försäljningssiffror och därmed säkra jobben i din organisation, måste du vara bättre i kundservice än de flesta alla andra.

Många som skulle ha varit kunder för ett år sedan är utsikterna just nu. Det betyder att de kan vara intresserade av vad du har att erbjuda i produkter och tjänster, men de har en allmänt negativ sinnesstämning. Du vet skälen från att ha läst alla dåliga saker ovan.

Att konvertera en möjlighet med en negativ sinnesstämning i ett uppköp kund, måste du ta reda på vad de behöver, och visa dem alla fördelar av vad du har att erbjuda. I dessa tider, blir kundservice ett behov tillfredsställelse uppgift, inte en ren försäljning.

Om du kan tillgodose en möjlighet genom att tydligt visa hur han eller hon kommer att gynnas av att spendera lite pengar de för närvarande har med dig, har du en mycket bättre chans att faktiskt göra en försäljning.

Den andra och nästan viktigare uppgift för dina leverantörer kundtjänst är omvandlingen av en kund till en klient. När ekonomin startar och den allmänna stämningen blir mer optimistisk, dessa organisationer kan konvertera massor av möjligheter till kunder och i sista hand till klienter, kommer att vara i en bra position för att accelerera ännu mer.

Glöm aldrig att en kund köper en gång (kanske för att du bara råkade ha vad de desperat letade efter). En kund köper om och om igen och bygger en relation med dig som ofta är starkare än lockelsen av ett lägre pris din konkurrent kan erbjuda.

Att ha en hel del kunder, vill du att avgöra vad behoven hos dina kunder är, vilka fördelarna med dina lösningar är, och sedan ta de två tillsammans i en mjuk, omtänksam, stödjande sätt. Om du kan utlösa lust för en möjlighet att fylla ett behov genom att köpa vad du erbjuder, kommer du att ha en smidig försäljning.

Om du fortsätter tjäna din kund väl efter försäljningen, kommer han eller hon förvandlas till en långsiktig klient och ingen lågkonjunktur i världen kan ändra på det.

Se till att alla i din organisation förstår att kundservice är ännu viktigare i dessa utmanande tider än det är under en högkonjunktur. Du kanske även vill byta term från kundtjänst till kundservice.

Om det blir sinnesstämning för alla som arbetar med och för dig, dina chanser att flyga igenom denna krävande ekonomi är långt bättre än någon av dina konkurrenter.

Se till att du inte sparar i fel ände av din verksamhet och investera i de färdigheter som de ibland er som levererar alla viktiga kundservice. Detta kommer att säkra livslängden och välstånd för din organisation automatiskt.