vårda dina kundrelationer

Bara igår, gick jag för att kolla på en ny stil av badminton skor för mig själv i en liten sportaffär över motorvägen i min hemstad (hur jag önskar att jag var i en stad som London). Namnet på butiken är Racket Plus och jag hade köpt de flesta av mina badminton utrustning där.

När jag försökte på sitt nya lager i badminton skor som de från Mizumo, väntade jag att jag kommer att bli underhållen av en av försäljningsombud men överraskande, blev jag kontaktad av ägaren själv och han hälsade mig med mitt förnamn.

Vårt samtal centrerad mestadels om skor, där de fick sina leveranser, hur de hanterade sina register, och marknadsföring. Naturligtvis frågade han mig vad jag gjorde för en levande och hur jag lärde känna deras butik. Genom hela samtalet, märkte jag från honom en mycket viktig egenskap som alla nyetablering bör ha och det är att vårda sina relationer med sina kunder.

Som en försäljning och marknadsföring personen själv, jag är lite hård och mycket annat till kundrelationer. Även i huvudsak jag inte helt överens med den tron ??att “kunden har alltid rätt”, men jag har en bias på betydelsen av kundernas rätt att veta. För mig finns det inget företag om det inte finns några kunder. Vi företagare finns eftersom vi är där för att ge och betjäna våra kunder.

Nu när vi är överens om, här finns flera idéer som jag brukade vårda min verksamhet speciellt i starten upp scenen.

Ett. Skapa en atmosfär av öppen kommunikation.

Liksom alla relationer, är öppen och kontinuerlig kommunikation mycket viktigt. Enligt min erfarenhet, bidrar detta oftast 90% av disengagements av företagsenheter. Att vara tystlåten är som en liten läcka i en damm, när den inte behandlas det snart kommer att skapa stora sprickor längs dammen som så småningom kommer att leda till att dammen att kollapsa.

I mitt fall, jag följer Pareto Princip och koncentrera sig på 20% av mina kunder som bidrar till 80% av min inkomst av näringsverksamhet. Mer än att bara vara partner i företaget, behandlar jag min topp 20% som riktiga vänner. Jag pratar med dem personligen, ge dem tid och tillräckligt med uppmärksamhet och även bjuda in dem i personliga aktiviteter som årsdagpartyn, produktlanseringar, och även en enkel kontor välsignelse.

Jag lärde också mina arbetsledare och chefer att oavsett vad frågan eller problemet som vi möter i våra kontakter med våra kunder, respekt och förståelse borde vara deras högsta prioritet.

2. Ge överraskning incitament.

Jag tror att detta är en av den långa och befintliga företag starta upp idéer som fortfarande kan växa någon form av verksamhet. Som ni alla vet, började jag min karriär som en försäljning och marknadsföring personen, alltså, jag hade en omfattande utbildning om detta, och jag har kunnat använda den i alla mina affärsprojekt.

Kanske en hel del av er skulle klaga och säga, “ah det bara kommer att göra mitt ROI längre, kommer jag bara hålla oss till nuvarande marknadsföringsstrategier så än jag kan spara på overhead kostnader”. Vänligen kom ihåg att överraskning incitament inte behöver kosta mycket, i själva verket finns det många sätt du kan ge incitament för gratis.
I mitt nästa inlägg kommer jag att ge dig fler idéer om hur man kan ge överraskningar som kostar lite eller ingenting alls.

Tre. Gör det enklare för dina kunder.

Kom ihåg att världen är en ständigt växande kontinuum, och med människor som har begränsad tid att göra så många saker på en dag, så det verkligen gör “sin tid” mycket viktigt. Vi befinner oss i en värld full av för mycket skräp, så alla vill att allt ska vara automatiserad.

Därför, även vi som företagare måste göra allt enklare för våra kunder. Speciellt processen för att köpa och förvärva varorna.
Som människor vill vi oftast snabb tillfredsställelse av våra behov och önskemål. Av naturen, när vi köper något vi vill få det snabbt och använda den direkt.

Tänk på det här sättet, fungerar vår verksamhet som en lösning på ett behov eller vill ha och det snabbaste företag att ge lösningen vinner flest kunder. Till exempel, om du säljer ett datorprogram för att bygga webbplatser och dina instruktioner är oklara och otillräckliga, andra produkter av samma slag som erbjuder enkla, användarvänliga “nybörjare” steg med bra kundsupport kommer så småningom köra om ditt företag.

Det är viktigt att när ditt företag växer och din lista över ivrig kunder växer, behöver ditt företag att förbättra hur du gör dina kunders liv ännu bättre. Tjänsten är en av de många hemligheter till framgång.

Gå nu tillämpa detta på ditt företag startar upp, och gå från start till framgång.