vatten reclaimation system för att underlätta fordonsindustrin biltvätt

Som alla vet, kommer tvätta bilen regelbundet hålla bilen ser nyare längre. Många miljö-och väder drivna faktorer påverkar städningen av din bil och hur ofta det ska tvättas. Till exempel, vägsalt på vintern, damm på sommaren, pollen på våren och löv på hösten allt inte bara smutsiga bilen, men de agerar både som slipande partiklar och som frätande som fäster sig till färgen, genomträngande och skadar målgång. Att hålla bilen ren kommer inte bara att det ser trevligare och nyare, men det kommer också att skydda den från verkliga skador som kan göras över tid.

Det finns egentligen bara två alternativ för att tvätta en bil, antingen det gör det hemma för hand, eller ta den till en kommersiell biltvätt anläggning … oavsett om det är self-serve eller automatisk. Många människor tror att sättet att ge sin bil den bästa tvätt möjligt är på uppfarten, hemma. Samtidigt som din bil lite TLC på uppfarten kan vara en avkopplande helg aktivitet, är uppfarten tvätt faktiskt ganska skadliga för miljön. Den avrinning från dina tvätta aktiviteter bär en enorm mängd fosfor från din tvål, petrokemi från vägen filmen du tvättar bort, och många andra kemikalier som är giftiga för fiskar, och din avrinningen rinner in i stormen avlopp … mening det slutar upp i sjöar och vattendrag. Det är också viktigt att notera att tvätta bilen på uppfarten använder uppemot 100 liter färskvatten.

Automattvätt system omfattar normalt sprutning och beläggning bilen med någon form av aggressiva kemikalier, följt av en friktion reningsprocess, en kraftig tryckvåg av vatten, eller en kombination av båda. Kommersiella biltvätt anläggningar krävs för att installera lämplig dränering till stadens avlopp eller en septisk system, se till att dessa aggressiva kemikalier inte springa iväg in i dagvattenledningar, hålla dem ur våra sjöar och vattendrag. Kommersiella biltvätt anläggningar använder oftast någonstans från 30 till 80 liter rent vatten per bil, beroende på ett antal faktorer … notably vatten återvinning.

Dessutom tvättar många kommersiella bil återvinna och återanvända sitt vatten med en på plats avloppsreningssystemet (tekniskt kallas en vatten regenerering system eller återta för kort.) Reclaim system tillåter biltvätt operatören att rädda sitt vatten, behandla det, och återanvända det för mer än en kund. Detta sparar dem massor av pengar på sina vatten och räkningar avlopp, och skyddar våra vattenresurser.

För den miljömedvetna konsumenten, det är dessa faktorer som du bör beakta när du behöver tvätta bilen. Du bör undvika uppfart tvätt till varje pris, och om du måste, det är mycket bättre att tvätta på gräset än i ett område där din avrinningen kommer att hamna ner i stormen avloppet. Ju bättre alternativ är att använda en kommersiell anläggning biltvätt … helst en som återtar sitt vatten. Detta tjänar också till att belöna operatören biltvätt som sätter i extra tid, pengar och ansträngning för att köpa och använda utrustningen vatten återvinning.

Reclaim Equipment Company erbjuder branschens biltvätt flera effektiva och kostnadseffektiva Vatten Återvinning system, omvänd osmos fläckfri skölj systemet och återta redo högt tryck pump för att hjälpa biltvätt operatörerna minska sina totala vatten kostnader och skydda miljön på samma gång . Besök reclaimequip.com för mer information.