vikten av levande telefonsvarare med HIPAA utbildning

För att förbli konkurrenskraftiga med det stora antalet företag som finns i dessa dagar, måste företagen vidta extra åtgärder för att ge utmärkt kundservice. Ett växande antal företag väljer att använda professionella svara tjänster för att sätta in sina samtal på ett effektivt och vänligt sätt. För medicinsk utrustning, är en levande telefonsvarare nödvändigt för att tillhandahålla tillförlitliga patienten tjänster. Det finns dock många telemessaging tjänster som helt enkelt inte är utbildade för att hantera medicinsk-samband med samtal. Det är viktigt att se till att du hyr en telefonsvarare som ger grundlig HIPAA utbildning.

HIPAA utbildning, eller sjukförsäkring Sannolikhet och bokföringslagen utbildning, kommer att garantera att din anläggning är kompatibel med federal och delstatlig lagstiftning. En oerfaren telefonsvarare utan ordentlig utbildning kommer att hamna mer av en huvudvärk än en lösning. Operatörerna fielding dina samtal ger vanligtvis det första intrycket att dina patienter samlar in om din anläggning. En utbildad tekniker som är HIPAA utbildade kommer att se till att rätt information förmedlas till dina patienter samtidigt fullständig sekretess. De kommer då att vara mer benägna att återvända till din anläggning för deras vårdbehov.

Även om ditt sjukhus är inte öppen dygnet runt, kommer en levande telefonsvarare ger 24-timmars kontaktpunkt. Det betyder att ditt företag närvaro kommer att vara tillgängliga även när du inte är. Detta har gett många professionella medicinska leverantörer möjlighet att njuta av deras personliga liv utan att oroa dig för att missa viktiga meddelanden.

En högkvalitativ medicinsk callcenter kommer att erbjuda en mängd olika sätt att skicka klient meddelanden till dig. De bör utbildas i hur man hanterar alla typer av medicinska samtal från början av samtalet till slutet. På detta sätt kommer dina patienter får en ökad uppmärksamhet från en operatör som vet hur man ska svara på frågor eller funderingar ordentligt.

Oavsett vad lever telefonsvarare du funderar på, be om deras klient-operatör ratio. Till exempel, om de bara har en operatör per 100 plus kunder, kommer dina patienter lämnas på is under längre tidsperioder. Tjänster med så hög klient-operatören behöver förhållandet ofta att rusa samtal för att komma till nästa kund. Att se till att operatörerna är utbildade med medicinsk-relaterade samtal i åtanke och se till att dina patienter kommer att få deras odelade uppmärksamhet är viktigt för att driva en effektiv anläggning som attraherar kunderna. En hög kvalitet Live Telefonpassning kommer att ge dina patienter en-mot-en uppmärksamhet de förtjänar samtidigt som tjänster och expert utbildning är inriktade på att tillgodose ett avancerat sjukhus.